Successos

Queden en llibertat els arrestats per la violació d'un home a la Jonquera

La víctima no va comparèixer al jutjat per identificar els agressors i ratificar la denúncia

Ja havia apuntat que se sentia deshonrat i volia marxar

El jutjat de Figueres ha decretar la llibertat provisional per als germans Rashid i Mohamed Khali, que van ser arrestats el dia 25 per la seva implicació en un cas de violació a un altre home marroquí a la Jonquera. Rashid Khali és considerat l'autor material de la violació i el seu germà està imputat per tràfic de drogues. La víctima no es va presentar al jutjat el dia de la compareixença, de manera que no va poder identificar formalment els agressors. De fet, el dia que va fer la denúncia als Mossos, la víctima, de 36 anys, ja va apuntar que es plantejava marxar de l'Empordà, on fa anys que viu, perquè la violació havia constituït una deshonra i, a més a més, sabia que l'home que l'havia agredit sexual pretenia difondre-ho entre la gent de la seva comunitat per fer-li un escarni públic.

El cas es remunta la passat dia 20, quan la víctima va anar a explicar als Mossos de la Jonquera que havia anat a comprar droga a una casa de la població i que, en no entendre's amb els venedors, aquests li van voler fer un escarment i el van violar.

Els Mossos el van portar fins a l'hospital de Figueres, perquè li fessin un reconeixement mèdic i el pogués visitar el forense, per comprovar si tenia lesions que coincidissin amb el relat que feia. Efectivament, les exploracions van determinar que existien lesions que evidenciaven que havia estat víctima d'una penetració anal amb violència. I també presentava alguna contusió. L'home va estar ingressat unes hores, se li van agafar mostres biològiques per portar al laboratori i, després, va anar a formalitzar la denúncia als Mossos.

La víctima, que abans ja havia estat detingut com a mínim en una ocasió per violència domèstica, va assegurar que seria capaç d'identificar l'home que havia materialitzat la violació i també els homes que el van aguantar durant l'acte i també la casa on haurien passat els fets i on assegurava que havia anat per comprar droga.

Amb les dades que va aportar la víctima, els Mossos, dilluns dia 25, van fer una entrada i un escorcoll en un habitatge situat ran de l'N-II i van detenir Rashid Khali per agressió sexual amb penetració i per tràfic de drogues. També van arrestar el seu germà Mohamed Khali per tràfic de droga.

Els dos homes van ser posats a disposició judicial el dijous a la tarda i el jutge va optar per decretar-ne la llibertat amb càrrecs, mentre continua la investigació per determinar si hi més implicats en la violació i el tràfic de droga.

LES DATES

20.08.15
Un home
va denunciar que l'havien violat. El van dur a l'hospital, on es va certificar l'agressió sexual.
25.08.15
Els Mossos
van escorcollar una casa a la Jonquera i van detenir un home per la violació i el seu germà, per tràfic.
27.08.15
Els arrestats
van ser posats a disposició judicial i van quedar en llibertat provisional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia