Successos

Seguretat

Policies de quatre potes, a Lloret

La incorporació d'una unitat canina a la Policia Local, que disposa de tres gossos i dos guies, ha fet incrementar la detecció de droga

Tot i que la junta local de seguretat encara no s'ha celebrat (passat l'estiu es farà), i encara no hi ha xifres oficials, la Policia Local de Lloret de Mar ja sap que els actes d'aprensió de substàncies estupefaents a la població s'han incrementat molt. Això no és perquè hi hagi més droga, ni perquè els agents siguin ara més eficaços que abans, sinó per la incorporació, ara ja a ple rendiment, dels tres policies menys exigents i amb més talent per a la detecció de substàncies: els gossos Nala, Jake i Llamp, que juntament amb el caporal Francisco José Alonso i l'agent Manel Soto formen la unitat canina de la policia de Lloret.

Fa 23 anys Lloret de Mar ja havia tingut unitat canina a la policia, però quan l'únic gos que hi havia (en Zorro), es va jubilar, no hi va haver continuïtat. L'estiu passat va ser el primer que la nova unitat canina va treure el nas pels carrers de Lloret, i el bon rendiment va fer que s'hagi decidit consolidar. Aquest any els gossos ja han treballat des del mes de gener. Malgrat tot, és a l'estiu quan tenen més feina. Treballen al vespre, quan comença el torn dels seus guies/amos, i tenen les seves especialitats: en Jake fa un marcatge actiu quan troba droga, que vol dir que quan en detecta grata la zona on n'hi ha. La Nala i en Llamp fan marcatge passiu, perquè detecten droga sobretot en persones, de manera que quan n'ensumen en algú (per amagada que estigui, la troben), s'asseuen.

Tant els policies com el regidor de Seguretat, Josep Lluís Llirinós, destaquen els avantatges de treballar amb els gossos: “Ens ajuda a treballar al carrer, i als punts calents de venda de droga hem comprovat que el nivell de detecció de substàncies és molt superior, allà on no arribàvem nosaltres hi arriben els gossos”, explica Alonso. Els gossos (dos pastors belgues malinois i un pastor alemany) són propietat dels agents, que els cedeixen en horari laboral a l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia