Successos

Imputen per abusos a una nena un director de casals de natació de l'Empordà

Una família ha denunciat que el monitor, que es fa dir Fernan Lavergne, ha tingut comportaments anòmals amb una nena de quatre anys

El jutjat d'instrucció número 1 de la Bisbal d'Empordà investiga un cas de presumptes abusos a menors en les activitats de lleure organitzades per l'entitat L'Esperit de l'aigua, especialista en activitats de natació per a nens petits al Baix Empordà. El jutjat ja ha interrogat com a imputat el veí de Torroella de Montgrí Fernando Domingo Laverde Cardona, un director d'activitats de lleure que professionalment utilitza els àlies Fernan Lavergne o Fernan Lavergne Cantetinza, i es promou com a descendent dels indis sioux, arran de la denúncia que ha presentat una família de Torroella per presumptes abusos a una nena de quatre anys que participava a les activitats de natació de la platgeta de Calella de Palafrugell.

La família de la nena va presentar una denúncia el 21 de juliol davant dels Mossos de la Bisbal i van exposar que la nena els havia explicat que el monitor li havia fet tocaments de caràcter sexual. Segons els denunciants, els presumptes abusos s'haurien perpetrat en una cabana de fusta situada al bosc, a Torroella de Montgrí, on el monitor hauria dut la nena després de les classes de natació a la platja de Calella de Palafrugell. Els Mossos van traslladar la denúncia al jutjat de la Bisbal, que va obrir les diligències 489/2015 per investigar el cas. La família denunciant, que va esborrar la nena i un germà de les activitats de lleure, va aportar al jutjat una gravació en suport informàtic en què la nena relata ella mateixa el que li havia fet el monitor. El jutjat també va ordenar una exploració de la nena i inicialment va citar el monitor perquè comparegués com a imputat a finals de setembre. Però la família, que es va presentar a la causa com a acusació particular i la fiscalia, van reclamar que l'interrogatori s'avancés argumentant la gravetat dels fets denunciats i que el sospitós continuaria en contacte amb menors durant tot l'estiu, quan es realitzen les activitats. En vista de la petició d'acusació el jutjat va interrogar Laverde com a imputat i assistit per advocat el 21 d'agost. El monitor va negar les acusacions i va assegurar que mai havia estat a soles amb la nena després de l'activitat i tampoc haver-la dut a la seva cabana. L'imputat va al·legar que hi havia una animadversió dels denunciants cap a ell i que fins i tot li devien diners. També van ser interrogades com a testimonis dues filles adultes de l'imputat per intentar aclarir si realment el sospitós havia estat amb la nena fora de l'activitat. L'acusació considera que les declaracions de les filles contradiuen la versió exculpatòria que va donar el pare i que demostren que Laverde va tenir el moment i l'oportunitat de practicar els abusos que ha relatat la nena. El jutjat, que de moment no ha convocat la vista per decidir mesures cautelars, ha ordenat (a petició de la fiscalia i l'acusació) que es faci una nova exploració de la menor i també que s'interrogui una altra filla del sospitós per intentar aclarir si es donava la situació que l'home tingués accés a la nena a soles. La investigació també s'amplia per aclarir si hi va haver abusos a una altra nena de set anys, i l'acusació també planteja que el jutjat demani una exploració (declaració) del germà més gran de la nena de 4 anys .

El descendent dels sioux que parla amb els peixos

En els seus cartells promocionals Fernando Domingo Laverde es presenta com un home nascut a Amèrica, descendent nadiu dels sioux Oglala Lakota i també fa servir l'àlies Cor Fort, que, diu, és el que significa el seu cognom Cantetinza. Per avalar la seva perícia com a instructor de natació per a nadons es promociona dient que va conviure amb nadius sud-americans dels pobles adormits dels Shuar, a l'Amazones i els Kunes del Panamà i que allà va aprendre els secrets ancestrals “dels últims germans que parlen amb els peixos”. En el seu currículum fa constar que des de l'any 1970 es dedica a l'ensenyança de la natació per a nens i nadons arreu del món i que aquesta llarga experiència li han servit per aconseguir els millors resultats en “la consciència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia