Successos

Persecució d'un motorista carregat de droga per l'N-II

Es va escapar d'un control de trànsit a la Jonquera, va conduir en direcció contrària pel municipi i per l'AP-7, on va trencar la barrera d'un peatge

Portava marihuana per valor de 9.200 euros

Els Mossos d'Esquadra van interceptar el 29 d'agost, a l'Alt Empordà, un motorista que anava carregat amb maletes que contenien droga, i que va ser detingut després que fugís d'un dispositiu policial. L'actuació va començar a dos quarts de cinc de la tarda i va ser protagonitzada per agents de l'àrea regional de trànsit de Girona. Els efectius estaven duent a terme un control preventiu d'alcoholèmia que havien establert al punt quilomètric 774 de la carretera N-II, a l'altura de la Jonquera. Els policies van veure una motocicleta que se'ls acostava i li van ordenar que parés, però el conductor va fer cas omís de les indicacions, va accelerar i va marxar de la zona. Es va escapar per l'N-II en sentit contrari i el trajecte que va emprendre va ser en direcció a l'Estat francès. Els investigadors van sortir immediatament darrere seu i van fer-ne el seguiment per aturar-lo. Durant la persecució, l'acusat va entrar a la localitat de la Jonquera, per on va circular temeràriament a gran velocitat. També va continuar anant contra direcció pel nucli urbà, i va causar així un greu risc per a la integritat dels vianants i la resta de conductors que estaven en aquell moment a la població. Va esquivar, a més, tots els vehicles policials i, mentre feia les maniobres, es dedicava a augmentar la velocitat.

D'entre les múltiples escenes alarmants que es van viure, una va tenir lloc quan va intentar envestir un agent, el qual es va veure obligat a saltar bruscament per evitar ser atropellat. Després d'aquesta situació, el motorista va seguir veloçment la ruta en direcció a Figueres. Es va incorporar a l'AP-7 per l'accés nord de la ciutat, on va trencar la barrera del segon carril del peatge. Va prendre, finalment, la sortida 3, en la qual hi havia agents preparats per aturar-lo. Tot i aquest contingent policial, es va incorporar altre cop a l'AP-7, en sentit la Jonquera. Va circular uns 4 km contra direcció, fins que va arribar a l'àrea de servei més propera i va intentar amagar la moto en un desnivell de sorra i matolls.

Els mossos que el seguien van creuar l'autopista i es van dirigir al lloc on era l'home, que va saltar la tanca de protecció que separa l'AP-7 de la via del tren. Els efectius van presenciar com s'ajupia i manipulava l'interior de la motxilla que portava a l'esquena, i li van ordenar que no fes cap moviment. Va posar les mans enlaire, es va quedar quiet, els agents s'hi van aproximar i el van arrestar. L'home té 66 anys, és d'origen francès i veí de Castèurainard. Va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, conducció temerària i atemptat a l'autoritat.

Dins la motxilla i les dues maletes portaequipatges que duia hi havia 26 bosses de plàstic plenes de cabdells de marihuana, amb un pes total de 8,200 quilos. Segons estimacions de l'Oficina Central d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior, la droga comissada estaria valorada en uns 9.260 euros. Els policies també li van requisar un telèfon mòbil i 435 euros. L'arrestat, de qui no consten antecedents, va passar el 31 d'agost a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres, que en va dictar la posada en llibertat amb càrrecs.

LES XIFRES

66
anys
té el conductor que va ser arrestat. L'home és de nacionalitat francesa i resideix a Castèurainard.
774
és el quilòmetre
de l'N-II on els agents havien instal·lat un control preventiu d'alcoholèmia, del qual va fugir l'acusat.

LA DATA

29.08.15
A la tarda
es va desencadenar la intervenció policial. Dos dies després, el detingut va quedar en llibertat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia