Successos

Els Mossos d'Olot, farts de la pudor de marihuana

Demanen un espai específic per guardar-hi els comisos de droga

La forta olor ha causat mal de cap i malestar general a alguns agents de la comissaria

L'emmagatzematge de les substàncies estupefaents que han sigut intervingudes en actuacions policials és un problema a la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'Olot per la falta d'espai. Es tracta d'una situació que persisteix i que ja ha sigut denunciada en altres dependències del cos d'arreu del país. La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (Uspac) va tornar a posar de manifest ahir que la manca d'un lloc específic per guardar els decomisos de marihuana comporta que les plantes “es deixin estirades en els pàrquings o en despatxos durant dies o setmanes”. A la capital garrotxina, aquest fet provoca que diferents zones de l'edifici “estiguin afectades per una olor insuportable”. Alguns agents que hi treballen així ho han transmès als seus companys de l'Uspac, als quals també han relatat que a vegades arriben al punt de tenir “la sensació d'estar sota els efectes d'haver fumat quelcom il·legal”. “Sentir aquesta forta olor en el transcurs de tantes hores els ha causat mals de cap i malestar en general. És realment trist que comissaries de nova construcció no disposin d'un espai condicionat per custodiar aquests decomisos i altres estupefaents. La majoria de dependències del cos semblen autèntiques deixalleries pel munt de coses requisades en actuacions i investigacions. Molts dels objectes poden estar mesos i anys a les instal·lacions, i això dóna una imatge lamentable.”

El cas d'Olot, per tant, no és aïllat. L'Uspac –un sindicat independent dels Mossos– ha constatat que aquest handicap succeeix en gran part de comissaries de Catalunya i critica que la Direcció General de la Policia (DGP) no hi posa cap solució, sinó que “és un problema que es perpetua any rere any”. Al llarg de l'agost, per exemple, els efectius han requisat més de 2.000 plantes de marihuana, que han sigut traslladades a les dependències de la capital garrotxina. Aquest gruix va ser dipositat en un aparcament interior, on algunes de les plantes hi van romandre tres setmanes.

Un espai habilitat per ficar la mercaderia abans de la seva eliminació evitaria perjudicar la salut dels agents. L'Uspac insisteix que es tiri endavant la seva proposta de situar contenidors o estructures tancades i hermètiques a l'exterior dels edificis policials. Es creu que aquestes infraestructures tindrien suficients garanties de seguretat, ja que estarien dins del perímetre de la comissaria, on hi ha càmeres. “Així no es generarien molèsties als mossos ni a la resta d'usuaris. Ara, l'olor de la droga és perceptible des de múltiples punts de la comissaria. Què deuen pensar els ciutadans que hi van a realitzar qualsevol gestió i es troben amb la intensa ferum?” A banda d'aquesta realitat, l'existència d'espais que han quedat petits i que cal alliberar deriva, de retruc, en el fet que hi ha jutjats que han d'autoritzar la destrucció de la droga abans de la celebració del judici.

LA FRASE

Caldria posar la mercaderia en contenidors o bé en estructures tancades i hermètiques situades a fora dels edificis
Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia