Successos

Els mossos neguen haver tocat el senegalès mort

El magistrat finalitzarà les diligències sobre el cas aquest divendres, després de les declaracions de la resta d'agents

El jutge deixa en llibertat amb càrrecs dos senegalesos que van provocar aldarulls

Els dos agents i el caporal dels Mossos d'Esquadra que van declarar ahir –com a testimonis i per videoconferència– al jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona van assegurar que no s'havia produït cap contacte físic entre la policia i el venedor del top manta senegalès mort, abans que aquest caigués del balcó del pis on vivia. Segons van explicar fonts judicials a l'ACN, els mossos van reafirmar la versió policial, segons la qual el senegalès es va enfilar a la barana del balcó d'un tercer pis i es va precipitar mortalment al carrer.

Ahir també va declarar com a testimoni la forense que va practicar l'autòpsia al cos de l'home, a petició de l'acusació popular. Tal com assenyalava la interlocutòria de dilluns, el jutge volia aclarir “si les lesions que presentava al peu dret i la fractura metatarsiana i del primer dit del peu esquerre que es recullen en la denúncia es podrien haver produït abans que el finat es precipités”. Les mateixes fonts van indicar que, de les explicacions de la metgessa, no se'n desprèn “res que cridi l'atenció ni que demani més aclariments”.

Finalment, el magistrat ha citat a declarar aquest divendres, també com a testimonis i per videoconferència, tres agents i un caporal que també van intervenir en el dispositiu policial contra el top manta al pis de Salou. El jutge vol escoltar els agents que hi van participar “per tal de concretar el paper de cadascun d'ells” i perquè donin més detalls del que va succeir al domicili de la víctima.

Fonts judicials han assenyalat que un dels policies no declararà amb tota probabilitat aquest divendres per un motiu justificat, amb la qual cosa les parts podrien acabar renunciant al seu testimoni si es considera que la resta de declaracions ja han permès aclarir els fets. Amb aquestes declaracions, està previst que el jutge doni per acabades les diligències sobre aquest cas.

Igual que els testimonis

Els tres veïns de Salou que van presenciar la mort de l'home senegalès també van corroborar, el 20 d'agost, davant del jutge que no havien vist cap forcejament entre els agents i l'home. Els testimonis van afirmar que el venedor del top manta havia passat per sobre de la barana del balcó del tercer pis i s'havia precipitat al buit quan intentava despenjar-se al pis de sota. La mateixa versió dels fets, la van donar els cinc companys de pis de Mor Sylla, que tampoc van apreciar contacte entre els mossos i el senegalès.

Pel que fa a la investigació dels aldarulls provocats, l'11 d'agost, durant la manifestació de suport al venedor del top manta, continua oberta i no es descarten més detencions. Els investigadors treballen amb imatges i gravacions per identificar la resta de persones que van causar aldarulls, a més dels tres detinguts. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ja va anunciar el 26 d'agost, a la diputació permanent del Parlament, que els mossos havien lliurat unes diligències àmplies al jutjat d'instrucció 4 de Tarragona, que investiga tant la mort de l'home com els aldarulls.

Llibertat per a dos dels tres detinguts pels aldarulls

El jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs dos dels tres ciutadans senegalesos detinguts dimecres pels aldarulls registrats l'11 d'agost, a Salou, durant la protesta de suport al venedor del top manta Mor Sylla. Segons un comunicat dels Mossos d'Esquadra, els dos detinguts que van passar ahir a disposició judicial també hauran de comparèixer cada quinze dies als jutjats. El primer és un veí senegalès de 48 anys a qui s'imputen els delictes de desordre públic i atemptat contra els agents de l'autoritat, perquè hauria agredit a cops de puny un efectiu policial. El segon senegalès té 33 anys i, a més d'aquests dos delictes, també està imputat per coaccions per haver agredit tres ciutadans que es trobaven als voltants de la via del tren recriminant la seva actitud. Finalment, està previst que el tercer arrestat passi aquest divendres a disposició judicial. Es tracta d'un veí de Salou de 41 anys, d'origen senegalès, acusat d'un delicte d'atemptat contra els agents perquè hauria agredit amb una barra de ferro alguns policies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia