Successos

Cau una xarxa de prostitució dirigida des de Girona

Una exgerent d'un bordell i la seva parella van crear fa dos anys l'entramat, que generava 1,3 milions d'euros

Una important xarxa de proxenetisme ha estat desmantellada i cinc dels seus membres detinguts en una operació policial que ha tingut lloc a Girona, el departament francès d'Hauts-de-Seine i diversos municipis de la Catalunya del Nord. Els tentacles d'aquesta xarxa van arribar fins a Palafrugell, on, a través d'un telèfon, es posaven en contacte els clients, els proxenetes i les dones que exercien la prostitució.

La investigació va arrancar l'abril del 2014, quan la policia francesa va detectar la presència de més prostitució a la zona de Metz. Concretament, de dones de Colòmbia i el Brasil. Totes, amb un visat espanyol, van llogar habitacions en aquesta ciutat francesa. En la investigació duta a terme per la gendarmeria, es va poder saber que els telèfons de les noies estaven contactats a centraletes telefòniques de Mataró, Palafrugell i Nanterre (França).

Tots els camins de la investigació van dur a Girona, on la policia va detenir una parella que era la responsable de dirigir la xarxa de proxenetisme. Es tracta d'una dona de 44 anys d'edat, veïna de Perpinyà, exprostituta i exgerent d'un bordell, i la seva parella, de 41 anys, i que era qui reclutava les noies.

La xarxa s'encarregava de dur les dones des d'Amèrica del Sud perquè exercissin la prostitució. La parella detinguda, que anunciava els seus serveis a traves d'una pàgina d'internet, distribuïa les noies a diferents poblacions de l'Estat francès i l'Estat espanyol a través d'una dotzena de subordinats que feien de proxenetes de les dones. L'organització va ser creada fa dos anys i la policia estima que van aconseguir generar un volum de negoci d'1,3 milions d'euros.

A la casa de la parella, la policia va poder comissar 20.000 euros en efectiu, vehicles, telèfons mòbils i ordinadors portàtils que han pogut acreditar l'activitat il·legal que estaven duent a terme. Els altres detinguts van ser detinguts a l'Estat francès. Tots ells van quedar en presó preventiva durant 96 hores, sospitosos de ser responsables de tràfic de persones, proxenetisme, banda organitzada i conspiració criminal.

Segons dades de la policia francesa, gairebé 190 xarxes de proxenetisme han estat desmantellades a l'Estat francès des del començament de l'any, el que ha permès l'alliberament de més de 3.000 persones que eren esclaves d'aquestes xarxes.

LA XIFRA

20.000
euros
en efectiu van comissar a la parella al seu domicili, a més de vehicles, telèfons mòbils i ordinadors portàtils.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia