Successos

Prostitució

Rufians farsants en línia

Des de Palafrugell, a través d'internet, oferien contactes sexuals a França amb unes fotos de dones que no es corresponien amb les prostitutes, que operaven camuflades en hotels

La policia incentiva a denunciar explotació sexuals a través del telèfon 900 10 50 90

La Policía Nacional, en una operació de cooperació amb la policia francesa, va arrestar la setmana passada Myriam Georget (francesa) i Nicolai Tomov (búlgar) que des de la seva residència de Palafrugell dirigien una xarxa de prostitutes que operava en hotels de diverses ciutat de l'Estat francès, on la prostitució està penalitzada. A través dels contactes via web, però, aconseguien encobrir l'activitat com si es tractés d'una trobada sexual sense intercanvi monetari en un hotel. La xarxa de prostitució en línia també tenia la col·laboració d'una altra dona que van arrestar a Arenys de Mar, Devora Ferreira. Els proxenetes penjaven anuncis a través del portal d'anuncies a internet vivastreet.com on penjaven fotografies de noies atractives amb postures sexys i insinuants que s'oferien amb un telèfon de contacte per atraure clients. Les trucades dels potencials clients les agafaven les secretàries del grup (Georget, Ferreira o altres dones que treballaven per a ells des de l'Estat francès) que es feien passar per les prostitutes i després, en funció de quina dona havia triat el client, de la zona, i des d'on trucava li enviaven una dona a un determinat hotel que coincidís, com a mínim, amb el color del cabells amb la que el client havia seleccionat. Les prostitutes cobraven entre 100 i 150 euros i els proxenetes (que tenien unes llibretes per controlar el nombre de serveis de cada noia) se n'enduien una comissió d'uns 20 euros, que cobraven a través de transferències bancàries o per un sistema de targetes. Els primers problemes de la xarxa de prostitució en línia van sorgir perquè molts clients acabaven marxant dels hotels on tenien concertada la cita sexual quan veien que la dona que els esperava no s'assemblava en res amb la dona seductora que havien vist a les fotografies.

A principi d'any la policia francesa va tenir constància de les operacions d'aquest proxenetes en línia per un cas detectat a Metz i van comprovar que les prostitutes que actuaven als hotels a moltes ciutats occitanes i franceses: Nimes, Niça, Dijon... i que podien tenir els proxenetes a Catalunya. Llavors van demanar ajut a la Policía Nacional i es va emetre una Oede contra els sospitosos. El dia 1 la Policía Nacional va detenir la parella formada per Myriam Georget i Nicolai Tomov i van escorcollar el seu domicili de Palafrugell: una nau la part superior de la qual servia d'habitatge i la planta baixa era un taller en què Tomov es feia un vaixell. En l'escorcoll van trobar 20.600 euros en efectiu, quatre ordinadors, tres tauletes digitals, vuit llapis de memòria, tres discs durs, 13 targetes de crèdits, 25 mòbils, 17 targetes SIM i les anotacions dels serveis que feia cadascuna de les noies, majoritàriament sud-americanes, perquè els proxenetes poguessin dur els comptes.

La Policía Nacional ha posat en marxa des del maig passat la seva campanya Con la trata no hay trato per lluitar contra l'esclavitud sexual i per incentivar les víctimes i les persones que coneguin casos d'explotació a denunciar-ho. Per això, han posat un telefon gratuït, el 900 10 50 90, atès les 24 hores per persones especialitzades i un correu electrònic: [email protected] perquè la gent pugui contactar-hi i denunciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia