Successos

Un 5,4% menys de fets delictius a Lloret durant l'últim any

Les dades exposades en la junta de seguretat que es va celebrar ahir a Lloret de Mar posen de manifest una millora general en molts dels indicadors que marquen l'estat de la seguretat al municipi. Destaca una baixada d'un 5,4% del nombre de fets delictius de l'octubre del 2014 al setembre d'enguany. Pel que fa als robatoris amb força, en xifres generals hi ha hagut un descens d'un 15,7% respecte al mateix període de l'any anterior. Per tipologies, els robatoris amb força en establiments han disminuït dels 374 casos a 265 i han reculat de 229 a 198 en domicilis. Així mateix, els robatoris amb força a empreses han caigut de 15 a 10; i l'únic repunt s'experimenta en els saquejos a l'interior de vehicles, que han pujat de 199 a 208. En el capítol dels robatoris amb violència i/o intimidació, també hi ha un descens d'un 16,7%.

La nota negativa és que, en el període anterior, no n'hi havia hagut cap en domicilis i aquest any se n'ha registrat un; i les estrebades han passat de 12 a 14.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra i la policia local han detingut 621 persones, mentre que un any abans havien estat 688. L'alcalde, Jaume Dulsat, fa una valoració molt positiva de les dades. Segons afirma, la policia local i els Mossos d'Esquadra han extremat les precaucions i durant l'estiu no s'ha produït cap aldarull remarcable. A més, creu que l'efecte de les ordenances cíviques es fa notar perquè els turistes tenen sensació “de menys permissivitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia