Successos

Pel broc gros

Eliminar caselles per estalviar discriminar i classificar

Tura Soler / [email protected]

Si per tenir llicència per anar armat no cal definir-se sexualment, tampoc fa cap falta per agafar els pinzells d'una escola d'art

e tant en tant apareixen notícies que destaquen bàsicament per la seva singularitat. Per exemple, aquella que explicava el cas d'un estudiant (ho poso en masculí perquè és com el llenguatge estila a fer) de l'Escola d'Art i Disseny d'Olot que ha reclamat a l'escola i al Departament d'Ensenyament que als fulls d'inscripció hi afegeixi una casella amb la denominació “altres”, a banda de les de “home” i “dona”, per marcar el sexe dels inscrits. L'altre argumenta que no se sent identificat ni amb l'opció “home” ni amb la “dona” i que necessita que li resolguin el problema d'encasellar-se amb aquesta tercera casella. Una mala pensada. Perquè qui garanteix que tots els que optin per la tercera casella tenen les mateixes característiques que l'altre peticionari (que curiosament en les entrevistes demana anonimat i no mostra la seva imatge) i se senten identificats amb la seva opció? Els fulls oficials d'Ensenyament podrien acabar incloent les caselles Altres-1-2-3... i no s'acabaria mai. Si del que es tracta, com suposo, és de no discriminar gais, lesbianes, transsexuals i eradicar l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia i totes les fòbies que calgui, hi ha una solució molt més senzilla que anar complicant les definicions sexuals: s'eliminen de soca-rel les innecessàries caselles sobre el sexe. La persona ja queda degudament identificada amb el DNI, la foto, l'empremta i si els calgués l'ADN no cal fer-los passar pel tràngol de definir-se sexualment per un pur tràmit administratiu com és una inscripció en una escola. Com no es demana en altres àmbits. Per exemple, en les instàncies per sol·licitar llicència d'armes davant de la Guàrdia Civil no hi consta cap casella perquè t'enquadris dins un sexe o l'altre. Doncs ja està: si per tenir llicència per anar armat no cal definir-se sexualment, tampoc veig que faci cap falta per agafar els pinzells d'una escola d'art.

I també seria bo que als llocs públics no distingissin els lavabos entre homes i dones i els unifiquessin funcionalment i així tots ens estalviaríem els problemes d'identificar les iconografies que ens encasten a les portes que, en alguns casos, volent ser originals, són d'allò més confuses i al final encara t'acabes equivocant o tardes tant a esclarir amb quin rètol t'has d'identificar que ja no hi ets a temps.


D



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia