Successos

L'Ajuntament avala el museu i defensa els detinguts

El comunicat municipal assenyala que volien posar en marxa un veritable museu de la retirada però no han pogut

Tres dies després de l'escorcoll al museu i a les cases dels seus artífexs, l'Ajuntament de Camprodon va emetre un comunicat ahir en el qual (obviant que el material comissat no era al museu) exposa que l'existència del local on s'exposa material relacionat amb la retirada del 1939 era de coneixement públic i que ha contribuït a l'atractiu turístic de la població.

“Mai ha passat pel cap de ningú que aquesta innòcua i innocent activitat pogués ser considerada constitutiva de cap tipus d'il·lícit penal, i mai ha significat cap problema de convivència ni d'ordre públic.” L'Ajuntament diu que comparteix l'objectiu dels artífexs de la col·lecció de documentar el públic sobre els fets de la retirada, i assenyala que tenien la pretensió, ara difícil d'aconseguir, per qüestions tècniques i econòmiques, de crear un veritable museu de la retirada. El museu actual no té llicències i com diu a la porta obre i tanca quan pot. Ahir la pàgina web a través de la qual es podia contactar amb els responsables i comprar samarretes o llibres estava tancada.

El comunicat també lloa els dos artífexs del museu, Lluís Bassaganya i Alexandre Cuadrado, ara imputats per dipòsit d'armes i explosius. “Són persones apreciades per les seves qualitats humanes i veïnals, l'honestedat de les quals és reconeguda i incompatible amb les acusacions que estan suportant.” L'Ajuntament afirma que hi deu haver una mala interpretació de les actuacions dels imputats, que no veu responsables de cap delicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia