Successos

Alerten que la policia de Sant Feliu està a punt del col·lapse

Quatre sindicats denuncien la situació en què es troben els efectius

Demanen la dimissió del regidor de Seguretat

Critiquen que s'hagi adquirit un radar en comptes d'armilles antibales

Els sindicats CCOO, UGT, CSI-F i SPPM-CAT denuncien en un escrit conjunt que la situació de la policia local de Sant Feliu de Guíxols està “a punt del col·lapse”. Així ho fan saber en un document que han entrat a l'Ajuntament en què, a més, sol·liciten la dimissió en caràcter immediat del regidor de Seguretat, Jordi Vilà. Un dels motius que concreten els quatre sindicats és la inseguretat amb què treballen els efectius policials. En l'escrit alerten que per tercera vegada s'han licitat les armilles antibales, però que, a l'hora de realitzar la compra, “els diners destinats a aquesta finalitat han desaparegut”. “La protecció dels seus policies no és important per a aquest consistori ni per al regidor de la policia”, diuen.

Per altra banda, la carta, que va ser registrada a l'ajuntament dimecres, afirma que transcorreguts més de cent dies des de l'inici del mandat, el regidor de Seguretat no ha accedit a reunir-se formalment amb els representants sindicals. “L'única interacció amb el regidor han estat petites converses en trobades casuals al carrer o als passadissos de l'ajuntament”, expliquen.

Per il·lustrar “la manca d'esperit de treball i solució de problemes”, els sindicats exposen en la seva carta una sèrie de mancances en el cos policial. Entre aquestes hi ha situacions i condicions de treball precàries, com ara la falta de vehicles, existència de patrulles unipersonals i designacions arbitràries. Així mateix els quatre sindicats denuncien que no es respecten els serveis mínims, hi ha una manca de comandaments als serveis o falta de material, com per exemple que no es poden fer controls d'alcoholèmia per falta de material. Així mateix denuncien l'incompliment reiterat del conveni.

LA FRASE

Les úniques decisions que s'han pres són la renovació de la comissió de servei fora de tota legalitat i la compra d'un radar
escrit dels quatre sindicats

L'alcalde posarà ordre en una afer heretat

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, defensa que fa cinc mesos que han entrat al govern i que estan treballant per “posar ordre”. “Entenc el neguit dels sindicats perquè els problemes vénen de lluny, però volem fer les coses ben fetes”, diu. En aquest sentit avança que ja amb el seu pressupost que entra en vigor al gener es corregiran deficiències com ara la manca d'armilles antibales. En tot cas, Motas dóna suport incondicional al regidor de la policia, de qui els sindicats demanen la dimissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia