Successos

Els gendarmes vénen a Sant Feliu de Guíxols a detenir vuit lladres de coure

Els agents enxampen quatre pispes més, veïns del municipi, a França quan estaven cometent un robatori

En l'operació escorcollen quatre domicilis

Els gendarmes, amb col·laboració de la Guàrdia Civil i la Policia Local, van dur a terme ahir una operació contra un grup de lladres a Sant Feliu de Guíxols. Tot i que la presència de la policia francesa feia sospitar que es podria tractar d'una operació contra el gihadisme, es tracta d'un grup que es dedicava al robatori de coure. Els fets es van produir ahir de bon matí, entre els carrers Rutlla, Cosme Calzada, Trafalgar, Urbanització Miquel Mateu i la placeta Maragall. Els agents van entrar simultàniament a quatre domicilis, dels quals es van endur detingudes vuit persones, totes les quals són marroquines.

Tot i que en el dispositiu hi ha pres part activa la Guàrdia Civil, és la Gendarmerie francesa la que porta el gruix de la investigació que ha motivat els escorcolls i entrades, ja que l'objectiu era detenir delinqüents que havien fugit de França, on haurien comès diversos robatoris. De fet, unes hores abans, van enxampat in fraganti quatre lladres, veïns de Sant Feliu, mentre estaven perpetrant un robatori a França. És per això que la investigació policial ha portat la Gendarmerie fins a Sant Feliu de Guíxols, on s'amagaven part dels malfactors. Segons van explicar alguns veïns, almenys un dels detinguts tenia conductes incíviques a la comunitat, que van derivar en denúncies. Així mateix, sempre veien moviment al domicili, d'entrada i sortida de gent magribina. De moment, els detinguts van ser conduïts a l'Audiencia Nacional, tal com dicta la normativa de les ordres europees de detenció i extradició.

Traficants i lladres

L'última macrooperació policial a la localitat la va dur a terme fa unes mesos la policia espanyola, que va desarticular una xarxa de narcotraficants que enviava droga a diversos països europeus des de Sant Feliu de Guíxols mitjançant vehicles de lloguer i ha detingut nou persones, entre elles un home que va ser interceptat a l'aeroport del Prat procedent de Santiago de Xile amb 1,2 quilos de cocaïna al seu organisme. El grup, format per persones de diverses nacionalitats i amb una estructura jerarquitzada, també traficava amb petites quantitats a Sant Feliu de Guíxols i altres municipis del voltant. Els agents els van intervenir 226 quilos d'haixix, 4,1 quilos de marihuana, 1,2 quilos de cocaïna, i joies i pedres precioses.

LA XIFRA

8
detinguts
i quatre escorcolls és el balanç de l'actuació, ahir, dels gendarmes i la Guàrdia Civil a Sant Feliu de Guíxols.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia