Successos

Els ocupes d'una casa troben un mort momificat, a Empuriabrava

Una altra troballa ben macabra la van fer el dia de Sant Narcís uns ocupes que pretenien instal·lar-se en una casa d'Empuriabrava i es van trobar un home momificat dins del llit que havia mort feia mesos. L'habitatge, que els potencials ocupes havien triat perquè no s'hi veien senyals de vida, és una caseta unifamiliar situada darrere mateix del gran bloc de pisos que identifica Empuriabrava. Els ocupes van accedir a l'habitatge i quan van entrar a l'habitació van descobrir el cos momificat de l'antic inquilí, que vivia sol i que havia mort sense que ningú el trobés a faltar. En descobrir el cadàver, van alertar la policia local de Castelló d'Empúries i es va activar el protocol judicial per fer l'aixecament i la identificació de l'home momificat: un portuguès que feia temps que residia a la zona i que era conegut perquè li faltava una cama. Aquesta característica precisament va ser clau per poder-lo identificar formalment, ja que no va ser possible fer-ho a través de les empremtes dactilars perquè a Portugal no s'identifica els ciutadans amb les empremtes als documents oficials. Tot i que a alguns testimonis els va semblar recordar que havien vist l'home a l'estiu, altres asseguraven que des de l'hivern no l'havien vist, i els investigadors van calcular que la mort de l'home, que duia posat un jersei d'hivern, s'havia d'haver produït pels volts del mes de gener.

Un cop feta l'autòpsia, durant la qual no es va detectar cap signe de violència al cos de l'home, es van fer els tràmits per localitzar els familiars a Portugal i, un cop els van trobar, un servei de funerària portuguès va traslladar el cos a Portugal per fer els funerals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia