Successos

Amenaçaven noies amb vudú per prostituir-les

Una de les joves va ser alliberada per la Policía Nacional a Lloret

Han sigut detinguts 4 proxenetes

Feien jurar a les víctimes un contracte amb l'entramat

Una banda de proxenetes utilitzaven les arts rituals del vudú per sotmetre noies d'origen nigerià a les quals amenaçaven que els farien “vudú-yuyu” per convertir-les en les seves esclaves sexuals. La Policía Nacional ha detingut quatre integrants de l'organització i ha alliberat cinc joves, que eren obligades a prostituir-se a Catalunya i al País Basc. Una de les víctimes exercia a Lloret de Mar i les altres quatre, a Bilbao. Segons es va donar a conèixer ahir des de la Policía Nacional, les investigacions que han portat a desarticular la trama es van començar el novembre de l'any passat. Els agents van descobrir aleshores que hi havia una dona que havia sigut explotada sexualment per una màfia que operava a l'Estat espanyol, Noruega i Bèlgica. Tot i que una de les seves companyes era coaccionada perquè oferís els seus serveis des de Lloret i les altres havien sigut portades a la capital de Biscaia, els quatre membres del grup van ser arrestats a Madrid. La investigació, doncs, va concloure amb aquestes detencions i amb l'escorcoll a un domicili, on van decomissar 23 mòbils, material informàtic i 330 euros.

Els responsables de la trama també són de nacionalitat nigeriana. Controlaven de manera estricta les noies, a les quals requerien que els paguessin un elevat deute. En concepte dels suposats costos del viatge des de Nigèria, els demanaven entre 50.000 i 60.000 euros, una quantitat que els era impossible de saldar. Les joves eren captades al seu país d'origen amb la falsa promesa de tenir una feina digna i ben remunerada a Europa. Una vegada hi accedien i arribaven al seu destí, el grup les amenaçava amb rituals de vudú per evitar que fugissin. En un principi, les obligaven a fer un jurament, mitjançant el qual s'establia un contracte de les víctimes envers la banda. A partir d'aquí, els deien que si l'incomplien els esperaven tot tipus de mals tant a elles com a les seves famílies. Arribaven a l'extrem, fins i tot, d'atemorir-les assegurant que una d'aquestes desgràcies seria la seva mort.

En el cas destapat a la demarcació, la Policía Nacional va localitzar la noia al juny, a l'estació de Lloret. Ella els va explicar que havia sigut atesa a l'hospital de Blanes perquè havia caigut. Els efectius la van identificar i, quan van introduir les seves dades a la base policial, van veure que era una de les víctimes de l'organització. Se li va oferir que fos testimoni protegit i va ser ajudada en un centre d'acollida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia