Successos

Seguretat

Temerari sense fronteres

Un veí de Roses s'ha especialitzat a emportar-se cotxes dels concessionaris, alguns de francesos, amb l'excusa de provar-los i ja n'ha esclafat almenys tres fugint de la policia i xocant contra altres vehicles, alguns de la policia

Un veí de Roses de 52 anys, Antonio Gallardo Moya, s'està fent un nom en els registres policials i els concessionaris d'automòbils per les temeritats al volant, tot i que no té carnet. Amb l'excusa de provar un cotxe, s'emporta vehicles dels concessionaris, alguns de francesos, i, un cop els té, comença a conduir temeràriament; quan la policia el persegueix, encara pitja més l'accelerador fins que s'acaba encastant contra altres vehicles que acaben xafats. La gesta l'ha protagonitzada almenys quatre cops i cotxes patrulles dels Mossos i de la policia local de Roses n'han patit les conseqüències.

La darrera aventura de Gallardo Moya es remunta al passat 20 de gener. A quarts de cinc de la tarda d'aquell dimecres, els Mossos van sospitar d'un cotxe que circulava per l'N-260 direcció Llançà. Algú els va dir que podia traginar droga. Comprovada la matrícula, van comprovar que el cotxe constava com a robat el dia 7 de gener d'una empresa de Perpinyà. Havia volat a mans d'un pretès client que se'l va endur amb l'excusa de provar-lo. Els Mossos van descobrir el cotxe robat a Perpinyà a l'alçada de la cruïlla de Vilajuïga a l'N-260. Van mirar de fer-lo aturar, però el conductor va donar gas i va ficar-se dins del poble conduint temeràriament i va envestir dos cops un cotxe patrulla dels Mossos que provava sense èxit de barrar-li el pas. La boja carrera del conductor va acabar quan, després de fregar repetidament amb els ressalts d'un camí de terra, el cotxe va quedar encallat en un marge sense possibilitat d'avançar. El conductor encara va provar de fugir a peu, però els Mossos van aconseguir atrapar-lo i detenir-lo. Es tractava d'Antonio Gallardo Moya, veí de Roses de 52 anys, ben conegut a la població, sobretot per la policia local, que també l'han detingut en tres ocasions per peripècies idèntiques amb cotxes robats en concessionaris.

El primer cas va ser el 4 de juliol. Les alarmes policials es van disparar quan la gent va avisar que un Ford Fiesta de color gris començava a xocar contra cotxes i pilones a la carretera de les Arenes, sense aturar-se per més trompades que es donés. La policia local va aconseguir aturar el vehicle al carrer Doctor Arruga i van identificar el conductor. Era Antonio Gallardo. Li van fer la prova de l'alcoholèmia i va marcar 0.80 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, molt per sobre dels 0,25 mil·ligrams per litre que és el màxim que es permet. Però una repassada als arxius va permetre comprovar que, a més, Gallardo no té carnet de conduir i que el cotxe que conduïa i amb què anava xocant era robat. Al seu estil: agafar el cotxe i fugir.

El 24 de novembre, Gallardo va tornar a aparèixer a Roses amb un altre cotxe de proves que s'havia endut d'una empresa francesa. Una patrulla va voler aturar un Citroën Xsara amb plaques de matrícula franceses perquè circulava de forma molt poc ortodoxa. El conductor, que tornava a ser Gallardo, enlloc de fer cas a la policia i aturar-se va accelerar tant com va poder i va fugir a tota velocitat i es va ficar per diversos carrers en direcció contrària. La policia li va anar al darrere i la persecució es va acabar a l'encreuament entre la gran via de Pau Casals i la carretera del Mas Oliva quan el cotxe francès va xocar amb tres cotxes, entre ells un vehicle de la policia local. De resultes de l'accident, una persona va haver de ser assistida al CAP, Antonio Gallardo, que aquesta vegada va marcar un índex d'alcoholèmia encara més elevat, 1,16 mg/l, va acabar detingut i quatre vehicles van resultar danyats.

Un mes després, el 23 de desembre, Gallardo va tornar a fer de les seves. Aquesta vegada, el cotxe, un Citroën Picasso que tenia les claus posades, se'l va emportar d'una empresa de venda de vehicles de Fornells de la Selva. Aviat es va sospitar que el lladre era Gallardo i, a través de la xarxa de rescat, els Mossos van alertar totes les policies perquè estessin alerta. Com sempre, Gallardo va anar cap a Roses. Cap a la una del migdia, la policia local de Roses el va localitzar i detenir. Aquesta vegada, sense danys col·laterals.

Els darrers mesos, el conductor temerari ha estat detingut quatre vegades i cada cop ha quedat lliure després de passar per davant dels jutges de torn.

Quatre
vegades com a mínim el veí de Roses ha protagonitzat una fugida temerària amb un cotxe robat sempre amb el mateix sistema: va a un concessionari o casa de venda de vehicles, demana provar-ne un i quan és al volant fuig a tota velocitat i temeràriament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia