Successos

Més de 3.500 persones desfilen al carnaval de Roses

80 colles i 68 carrosses participen a les passades de la festa rosinca

El carnaval acaba dilluns amb una multitudinària arrossada que reuneix prop de 3.000 persones al pavelló municipal

Una Gioconda riallera, festiva, preparada per gaudir de la festa, guarnida amb un corona de fruites i unes maraques al més pur estil brasiler encomana les ganes de disfrutar del Carnaval de Roses. La imatge del cartell 2016, obra de Joan López Alemany, plasma l'essència colorista, el desig de cridar l'atenció i de passar-ho bé de la gran festa d'hivern rosinca, que del 4 al 8 de febrer oferirà una vintena d'activitats, com els balls de l'envelat de la plaça Frederic Rahola o les discomòbils, aquest any a la pista annexa al pavelló. El plat fort i element diferenciador d'aquest carnaval són, però, les passades, que enguany tindran uns 3.500 participants sense comptar els que s'hi afegeixen a darrera hora. N'hi haurà tres, divendres a la nit, dissabte a la tarda i diumenge al matí i reuniran amb 80 colles i 68 carrosses. “El carnaval segueix la línia d'altres anys, destacant les tres passades, els balls de nit i la multitudinària participació que tenim de disfressats de totes les edats”, exposa Francesc Giner, regidor de Festes de Roses, qui també vol ressaltar la reactivació i consolidació del Dijous Gras com un dia més de la festa “gràcies a la feina i l'aportació què ha fet l'entitat Joventut Rosinka”. El programa festiu acaba dilluns amb una gran arrossada que congrega unes 3.000 persones, l'acte de lliurament de l'Ànec d'Or i el sepeli de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. Roses també destaca per ser un dels pocs municipis que mantenen viva aquesta tradició, consistent en el seguici i enterrament del Carnestoltes i la lectura del seu testament, durant la qual la societat rosinca passa revista a tot allò succeït al llarg de l'any en clau d'humor i sàtira.

Dades d'interès

Dies: del 4 al 8 de febrer. Passades: 5 de febrer a les 21.00 h; 6 de febrer, passada infantil a les 16.00 h; 7 de febrer, passada de petits i grans a les 12.00 h. A l'avinguda de Rhode.

Més informació:

www.roses.cat

122.000 euros de pressupost

El pressupost que l'Ajuntament de Roses destina al Carnaval es manté els darrers anys estable. El total d'activitats, actuacions i serveis per a la seva celebració ascendeix enguany a 122.000 euros, mantenint el nivell de l'any passat, que va ser de 123.000. Es manté la subvenció de 250 euros incorporada l'any passat i destinada a totes aquelles colles que porten carrossa durant les passades, amb l'objectiu d'ajudar a sufragar les despeses de la seva confecció. D'altra banda, es manté la gratuïtat dels diferents actes per afavorir la màxima participació, a excepció de l'arrossada popular. Les discomòbils són gratuïtes per a tots els assistents disfressats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia