Successos

Un mort en un incendi amb explosió en un pis de Mataró

Els bombers van trobar el cos sense vida dins l'habitatge, situat al costat de l'escola Joan Coromines

Els alumnes que eren al pati van sentir la deflagració i els vidres que van caure

Els Bombers de la Generalitat van trobar el cos carbonitzat dins el pis, al carrer Pasqual Madoz, a tocar de l'edifici d'educació infantil de l'escola Joan Coromines. El foc havia començat a quarts de tres de la tarda al cinquè pis del bloc conegut com l'edifici dels Mestres, que és propietat de l'Ajuntament, alguns dels habitatges del qual es destinen a lloguer social.

Els mateixos veïns van alertar de l'incendi pel fum i les flames que sortien del balcó a la part del darrere de l'edifici. En aquella hora els alumnes de l'escola encara eren al menjador i alguns esperaven per marxar del pati, des d'on van poder sentir les explosions així com la deflagració i la trencadissa dels vidres que queien.

La policia local i els Mossos d'Esquadra van acordonar la zona i van fer evacuar l'escola, i als alumnes que anaven arribant els enviaven a l'edifici d'educació primària del carrer Sant Pere. Els cossos de seguretat van ajudar a sortir el veí del davant del pis incendiat, que té problemes de mobilitat. Als pisos inferiors van poder-se quedar confinats la resta dels inquilins, mentre els bombers treballaven per sufocar el foc, que es va propagar amb rapidesa. Fins a set dotacions de bombers van treballar per extingir l'incendi, que va deixar calcinat i ple de fum l'immoble.

El cap de guàrdia de la regió metropolitana nord dels bombers, José Luis López, va explicar que no se sabien les causes de l'incendi i que s'estava investigant si les explosions que es van sentir les haurien produït els mateixos gasos de l'incendi, ja que l'edifici no té subministrament de gas i tampoc hi van trobar cap bombona. Els bombers van revisar l'estructura de l'edifici per assegurar que no hagués quedat malmesa.

Cap a les cinc de la tarda es va restablir la normalitat i es va autoritzar els veïns a tornar a entrar a casa seva. Alguns s'havien trobat el pas barrat quan volien entrar i altres, en canvi, van seguir les tasques dels bombers atentament des del balcó.

Els Mossos d'Esquadra, que van mobilitzar quatre patrulles, van dur a terme les tasques de reconeixement del cos en espera que el jutge decretés l'ordre d'aixecament del cadàver.

Un amic dels llogaters

L'Ajuntament es va posar en contacte ahir mateix amb els llogaters de l'habitatge de l'empresa municipal Pumsa. Segons va explicar la regidora d'Urbanisme, Núria Calpe, el pis calcinat estava arrendat per una parella, però en el moment de l'incendi a dins hi hauria un amic seu. Tot i això, s'haurà d'esperar l'autòpsia per mirar de determinar la identitat de la víctima.

La regidora va explicar que des de l'Ajuntament es va oferir als llogaters un allotjament temporal, a través de Serveis Socials, mentre no puguin tornar a l'immoble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia