Successos

Presó per a un veí de Salt per l'homicidi a fora del Caribbean

L'altre jove detingut ha quedat en llibertat provisional

La baralla va començar per un deute per drogues

El jutjat d'instrucció número 1 de Girona va decretar ahir l'ingrés provisional a la presó, sense fiança, per a Taoufik el-Yassine, un dels dos veïns de Salt que van ser detinguts per la seva presumpta implicació en una baralla que va tenir lloc diumenge passat a l'exterior de la discoteca Caribbean, com a conseqüència de la qual va acabar morint tres dies després Mounaum Dodour. La víctima tenia 22 anys i era de nacionalitat marroquina. Tant a El-Yassine com a l'altre noi que va ser arrestat dimarts, Mohamed Touil Hamzzi, se'ls imputa un delicte d'homicidi. En el cas de Touil, però, la jutgessa va acordar la seva posada en llibertat provisional, amb l'obligació de comparèixer regularment als jutjats; també se li ha retirat el passaport i té prohibit sortir de l'Estat espanyol. Segons la investigació, dues setmanes abans que es produís l'agressió mortal es va originar un altercat entre la víctima i Touil. Les primeres hipòtesis indiquen que Dodour va acudir a Touil per comprar-li cocaïna. La víctima li hauria pagat per la mercaderia però, posteriorment, el mateix Touil va al·legar que ell no havia rebut diners i que no sabia res d'aquest assumpte.

El cap de setmana passat, els tres nois van coincidir a la discoteca Caribbean, situada al Mas Xirgu de Girona. La víctima s'hauria dirigit a Touil per reclamar-li el deute. Assistit per l'advocat Joan Pere Zapata, El-Yassine va declarar ahir que ell no coneixia Dodour i que va sentir que la víctima i Touil es feien retrets i discutien per l'afer de drogues. Va intervenir-hi per separar-los, Mounaum va treure un ganivet i li va seccionar el llavi superior. El declarant va admetre que es va defensar i es va barallar amb Dodour a l'exterior del local. Hi va afegir, no obstant això, que a causa del tall a la cara va perdre molta sang, es va marejar i una amiga el va acompanyar a l'hospital de Salt. Quan va marxar, la víctima estava al terra i no es pensava que estigués tan greu. Nega que en aquell moment el pegués i indica que algú altre l'hauria pogut agredir, ja que quan se'n va anar hi havia molta gent. Alguns testimonis, però, han manifestat que van veure El-Yassine agredint violentament Dodour. Quan els Mossos van arribar, van trobar la víctima inconscient. Taoufik va ser detingut dimarts, quan va anar a comissaria a denunciar les lesions que ell havia patit. Dodour va morir dimecres, a l'hospital Trueta. Pel que fa a Touil, va sostenir que no va tenir cap participació en l'agressió.

LA DATA

31.01.16
A dos quarts de sis del matí, la policia va rebre l'avís dels fets i va trobar la víctima inconscient, al carrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia