Successos

Desmantellen un cultiu de 2.000 plantes de marihuana

La droga era en una nau industrial de Girona

Els dos detinguts van manipular el comptador de la llum

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal de Girona han detingut dos traficants a qui van enxampar amb un cultiu de 2.000 plantes de marihuana en una nau industrial de Girona. Els fets van succeir el 29 de gener quan els agents municipals van esbrinar que al carrer Castell de Bellaguarda de Girona, al barri de Taialà, hi havia una nau industrial on es cultivava marihuana. Membres del cos de la Policia Municipal de Girona es van adreçar al lloc i van comprovar que al voltant de la nau es podia notar una forta olor de marihuana. En aquell moment, els agents van veure com dues persones sortien de les instal·lacions, dos homes de 42 i 48 anys, de nacionalitat holandesa i senegalesa, i amb domicilis a Figueres i Roses, respectivament. Els agents van accedir a l'interior de la nau industrial i van constatar que hi havia una gran plantació de marihuana, d'unes dues mil plantes, i que les instal·lacions estaven pensades i preparades per cultivar grans quantitats d'aquesta droga. La unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra es va fer càrrec de les actuacions i va comissar una gran quantitat de material dedicat al cultiu d'aquesta droga. En concret, va intervenir 123 focus transformadors, 22 filtres, 13 extractors, una centrifugadora, nou ventiladors i centenars de testos per a la producció d'esqueixos. També va comissar dos palets plens de sacs amb terra vegetal, dos dipòsits de plàstic de gran capacitat per subministrar aigua als habitacles i moltes restes de plantes vegetals.

La nau industrial estava llogada i es dividia en dues grans estructures prefabricades i un habitacle ubicat en un nivell superior. Tots els espais simulaven estructures aïllants com si fossin càmeres frigorífiques per mantenir l'interior en les condicions òptimes de cultiu. Els dos detinguts seran citats pròximament a declarar davant del jutge.

LA XIFRA

123
focus
transformadors, 22 filtres, 13 extractors, una centrifugadora, 9 ventiladors i centenars de testos van comissar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia