Successos

Jutgen l'acusat de llançar droga i telèfons mòbils dins la presó de Girona

S'enfronta a una pena de 4 anys i una multa de 418 euros per un delicte contra la salut pública

Des de fora, va tirar un paquet cap al pati del centre penitenciari

El ministeri fiscal demana 4 anys de presó per a Rolando Mercedes, un home de nacionalitat dominicana que va llançar presumptament substàncies estupefaents cap a l'interior de l'antic centre penitenciari de Girona –des del 2015, funciona com a centre de règim obert i tots els seus usuaris gaudeixen del tercer grau. Segons es recull en l'escrit de conclusions provisionals de l'acusació pública, els fets van tenir lloc el 22 de març del 2013. La fiscalia manté que, des de l'exterior, l'home va tirar un paquet en direcció al pati de la presó amb la intenció que els efectes que contenia “fossin distribuïts a terceres persones”. Dins del paquet hi havia telèfons mòbils i un embolcall de plàstic amb 3,542 grams de cocaïna, valorada en 208,62 euros. El ministeri públic considera que l'actuació és constitutiva d'un delicte contra la salut pública, i, a part de la pena de presó, sol·licita que s'imposi a l'acusat una multa de 418 euros.

Quan Mercedes, que abans d'aquest episodi havia estat pres de manera preventiva per una altra causa al centre penitenciari de Girona, va efectuar el llançament, el paquet va quedar penjat al teulat de la presó. Aquest contratemps va originar que no arribés al seu destinatari, que se sospita que estava esperant al pati per recollir-lo a l'hora acordada. La situació va ser descoberta pels funcionaris, que van alertar els Mossos d'Esquadra. Els agents van interceptar llavors l'acusat fora dels murs de la presó i el van detenir.

En llibertat feia molt poc

El judici està previst que se celebri demà al matí, a la secció tercera de l'Audiència de Girona. Es dóna la circumstància que, quan es va registrar el succés, Mercedes feia poc que havia quedat lliure. Havia sortit el 6 de març, després que el jutjat penal número 4 l'absolgués d'un assalt violent en un domicili del carrer València de Girona que funcionava com a bordell. Per aquest cas, va ser condemnat a sis anys i tres mesos de presó Jhean Carlos Tapia de Aza. En canvi, l'única prova contra Mercedes era que les víctimes l'havien identificat. En la sentència, es va determinar que la roda de reconeixement va quedar viciada perquè, abans que es fes, els Mossos s'havien presentat al prostíbul i havien mostrat a les víctimes una sèrie d'imatges en què apareixia Rolando. Les noies no el van assenyalar en un primer reconeixement fotogràfic i el seu nom va ser donat per l'home a qui inicialment van acusar les denunciants.

LA DATA

22.03.13
Al migdia,
els Mossos, juntament amb els funcionaris del centre penitenciari, van identificar i arrestar Mercedes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia