Successos

Un jutge del Vendrell investiga la companyia municipal d'aigües

El 16 de desembre passat va enviar un requeriment a l'Ajuntament

Tot arrenca de la denúncia a la fiscalia de dos veïns de Mas Borràs i Mas Astor

El jutjat d'instrucció 8 del Vendrell ha obert una investigació contra la companyia municipal d'aigües de la capital del Baix Penedès arran de la denúncia de dos veïns de les urbanitzacions Mas Borràs i Mas Astor. Els denunciants acusen l'alcalde, alguns regidors, l'interventor, l'empresa municipal d'aigües, un advocat i un arquitecte, a més dels membres del consell rector de les juntes de compensació de les dues urbanitzacions, d'un presumpte delicte de corrupció.

L'Ajuntament del Vendrell va confirmar ahir que havia rebut, el 16 de desembre passat, el requeriment d'un gruix d'informació referent a la denúncia dels dos veïns, i la notificació de dues denúncies, una amb data del juny del 2015 i l'altra sense data. Segons fonts municipals, en aquest moment els serveis jurídics de l'Ajuntament estan analitzant i recopilant la informació reclamada pel jutge amb la intenció de col·laborar en tot el que es pugui amb la justícia.

La denúncia presentada per Esteban Cabal a la fiscalia del Vendrell parteix de la idea que la comercialització que la companyia Aigües Tomoví –51% de l'Ajuntament del Vendrell i 49% d'Aqualia– feia de dos pous situats en una finca que és de la seva propietat des del 2014 –abans era de l'empresa Promocions Immobiliàries Marcamsol– “era del tot il·legal”, ja que no tenia els permisos corresponents ni del propietari de la finca ni de l'ACA; explotava un aqüífer protegit, i l'aigua que distribuïa a través de la xarxa no era potable. Cabal va fer nombroses gestions fins que va aconseguir la clausura dels pous, però assegura que en aquest temps la companyia de l'aigua ha participat, juntament amb la junta de compensació de la urbanització, en una trama per cobrar els rebuts de l'aigua als més de 500 veïns de la zona, i mai no n'ha declarat l'IVA.

Cabal, que també és propietari –i paga l'IBI– dels terrenys on diu que es van construir sense el seu permís els dipòsits d'aigua que utilitzen Aigües Tomoví i la junta de compensació, assegura que només vol regularitzar una situació “insostenible”. Afirma que ha enviat centenars de cartes a l'Ajuntament per advertir-lo de les irregularitats, però que no ha obtingut cap resposta. Tot i això, divendres es reunirà amb l'alcalde, Martí Carnicer.

LA DATA

08.06.15
És el dia que
Esteban Cabal
va presentar la denúncia a la fiscalia del Vendrell sobre la comercialització de l'aigua.

LA FRASE

He enviat més de dues-centes cartes a l'Ajuntament per les irregularitats i mai no he rebut resposta
Esteban Cabal
El Veí de Mas Borràs que ha presentat la denúncia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia