Successos

Pispa 70.000 euros fent-se passar per clienta del banc

Detenen una dona que va suplantar la identitat d'altres persones per treure'ls diners

Detecten casos a Girona, Tossa, Lloret, Riells, les Preses i Blanes

Els Mossos d'Esquadra han pogut enxampar la responsable d'una quarantena d'estafes a tot Catalunya i el País Valencià a través del mètode de la suplantació d'identitat. La detinguda, de 38 anys i de nacionalitat espanyola, es va fer passar per clienta del banc per endur-se un botí global de 70.000 euros. A les comarques gironines s'han detectat casos a Girona, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Riells i Viabrea, les Preses i Blanes. A la detinguda se la relaciona amb un total de 79 fets delictius. En concret, 36 delictes d'estafa, 40 delictes d'ús de documents autèntics sense estar-ne legitimada, dos delictes de falsificació documental i un altre d'usurpació de l'estat civil.

La investigació va començar el mes d'octubre de l'any passat quan els agents van rebre diverses denúncies de persones que els havien fet reintegraments fraudulents en les seves comptes corrents. En tots els casos, es donava la circumstància que la víctima prèviament havia perdut la seva documentació personal o bé li havia estat sostreta.

Perduda o robada

Aquests fets es van detectar arreu de Catalunya i sempre seguien el mateix patró. La detinguda aconseguia la documentació i trucava al banc fent-se passar per la víctima i, utilitzant el DNI o el carnet de conduir sostret, demanava un extracte del compte bancari. Després d'identificar-se sempre amb els documents de la víctima, visitava diverses oficines de l'entitat bancària des d'on la víctima operava i retirava petites quantitats de diners cada vegada, de manera que en un sol matí podia aconseguir grans quantitats de diners en efectiu. Finalment, els investigadors van aconseguir identificar l'autora dels fets gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat de diverses entitats bancàries afectades i a nombrosos testimonis que hi treballaven. Amb aquesta informació, el 21 de gener passat es va fer una entrada i registre al domicili de la presumpta autora a Vilanova i la Geltrú que va ser autoritzada pel jutjat d'instrucció número 1 de Rubí. En l'escorcoll, els agents van trobar diversa informació que la relacionava amb el cas. Per tot plegat i pels indicis trobats durant tota la investigació, la dona va ser detinguda en aquell mateix moment. La detinguda, que va passar a disposició judicial el 23 de gener, va quedar en llibertat amb càrrecs.

LA XIFRA

79
delictes
imputen a la detinguda, entre els quals hi ha estafa, falsificació documental i usurpació de l'estat civil.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia