Successos

Evadits pel crim de la Mina busquen refugi al Maresme

Alella, Palafolls i Tordera reben més de cent persones d'ètnia gitana

Han fugit de la Mina i del barri de Sant Roc de Badalona per por de represàlies arran de l'assassinat d'un jove d'un clan rival

Alella, Palafolls i Tordera han estat els municipis del Maresme on han trobat aixoplug un centenar de persones d'ètnia gitana provinents del barri de la Mina de Sant Adrià i del badaloní de Sant Roc que hi van fugir al gener per por de les represàlies per la mort d'un jove d'un clan rival en una discoteca del Port Olímpic de Barcelona. En el cas d'Alella, el grup l'integren 32 persones que van arribar esglaonadament els dies 24, 26 i 27 de febrer i van ocupar tres cases, dues de propietat privada i una altra d'una entitat financera, a la mateixa zona del municipi, precisa l'alcalde, Andreu Francisco (ERC). Els propietaris han denunciat la situació. “Des de l'Ajuntament es treballa en la línia de promoure els procediments judicials perquè vagin endavant”, destaca Francisco. Entre els veïns de la zona, assegura, hi ha neguit. “No és agradable que hi hagi algú que ocupi un habitatge”, diu el batlle.

S'han pres mesures per garantir la seguretat d'aquestes persones, amenaçades de mort, però també dels veïns. “El que fem de manera conjunta les forces de seguretat és incrementar el patrullatge”, diu el batlle. Al municipi, hi han arribat 17 menors, pels quals s'ha fet una primera acció per donar-los aliment i garantir-ne la higiene. Paral·lelament, Alella s'ha incorporat a una taula de treball, amb altres municipis catalans, per intentar resoldre la situació.

D'altra banda, la situació que es viu tant a Palafolls com a Tordera és molt similar, perquè en cap dels dos casos s'han detectat problemes de convivència a les zones on s'han ocupat habitatges. A Palafolls, l'alcalde, Valentí Agustí (PSC), xifra en una quarantena les persones que des de fa quinze dies viuen al municipi. “Vam ser avisats de la situació pels Mossos. En tenim una part ocupant una casa en un veïnat i dues més a dues cases d'un barri del poble”, va precisar, i hi va afegir que “són gent pacífica que busca passar desapercebuda i que manté que la seva és una situació provisional”.

L'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU), parla també d'una quarantena de persones que s'han repartit en dos habitatges d'un veïnat als afores de la població: “Uns es troben en una casa propietat d'un familiar i uns altres estan ocupant un habitatge propietat d'un banc.” “Els veïns n'han estat informats, però fins ara no hi ha hagut cap problema”, diu, i destaca que Serveis Socials hi està a sobre. Finalment s'ha confirmat la presència de famílies gitanes a Blanes, Vilanova i la Geltrú i Platja d'Aro.

LA XIFRA

112
persones
són les que s'han traslladat al Maresme, de les quals 32 són a Alella, 40 a Tordera i 40 més a Palafolls


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia