Successos

Un hotel abandonat de Pineda ocultava una gran plantació de marihuana

La policia local i els Mossos hi troben prop de 2.500 plantes i en l'operació es detenen tres persones

L'edifici estava habilitat com una autèntica fàbrica

Una operació policial iniciada l'estiu passat per la policia local de Pineda de Mar va culminar ahir amb el desmantellament d'una autèntica fàbrica de marihuana situada en un hotel abandonat del barri del Poblenou d'aquesta població. A primera hora del matí, nombrosos efectius de la policia catalana amb el suport dels agents locals van entrar a l'antic hotel Marina Beach, situat al final del carrer Onze de Setembre, a tocar de la via del tren. Fonts policials van informar, encara sense una confirmació oficial, que s'hi havien trobat prop de 2.500 plantes de marihuana distribuïdes, com a mínim, en dos dels pisos de l'edifici, que en té quatre. En l'operació s'haurien detingut tres persones: una d'elles, el vigilant de la plantació, que era dins l'hotel, i les altres dues, a Lloret de Mar, i s'hauria requisat tot tipus de material vinculat al cultiu de la droga, com ara ventiladors, focus de llum, sistemes d'humificació i adob per a les plantes. La marihuana confiscada es trobava en diferents fases de creixement segons l'habitació que ocupava, fet que evidencia que l'hotel funcionava com una autèntica indústria. L'operació policial es va allargar fins a primera hora de la tarda i tot el material trobat es va haver de traslladar en tres camions de la brigada municipal de Pineda. Malgrat que no s'ha informat del valor que podria tenir la marihuana en el mercat, es dóna el cas que els Mossos van informar ahir del desmantellament dimarts d'una altra plantació a Barcelona on van trobar 756 plantes que haurien produït 450 quilos l'any i haurien tingut un rendiment econòmic de 2,2 milions d'euros anuals.

Investigació local

Agents de la policia local de Pineda van ser alertats el mes de juliol passat pels veïns de la zona que en un hotel del mateix carrer Onze de Setembre també abandonat hi feia una forta olor de marihuana. Les comprovacions van descartar que hi hagués cap plantació, però els policies van localitzar l'origen al Marina Beach, un establiment tancat al públic des de feia, com a mínim, deu anys. La majoria de finestres havien estat tapiades i els veïns van assegurar que hi entrava i en sortia gent. L'operació amb els Mossos es va posar en marxa i es va controlar l'edifici fins que es va resoldre intervenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia