Successos

Un veí de Lloret mor fent barranquisme a Astúries

L'home, de 52 anys, era el conductor d'un autobús d'escolars que estaven passant uns dies als Picos de Europa

El lloretenc va tenir un infart just en el moment que començava l'activitat

Un veí de Lloret de Mar de 52 anys va morir la setmana passada quan es disposava a fer barranquisme als Picos de Europa, a Astúries. Els fets van tenir lloc dimecres passat, a tres quarts de dotze del migdia al municipi de Trescares, a Peñamellera Alta. Ramón Aumedes Sánchez era conductor d'un autobús que havia portat fins al barranc de Rubó un grup d'escolars catalans en una de les activitats programades. Els nens van animar l'home perquè també participés de l'activitat amb ells, però de sobte es va desmaiar abans que comencés el descens al barranc. El grup d'excursionistes van avisar els serveis d'emergències, i fins al lloc dels fets es van desplaçar un helicòpter i un grup del rescat del Servei d'Emergències del Principat d'Astúries (SEPA). Un cop rescatat l'home, els sanitaris el van evacuar a l'hospital d'Arriondas. Malgrat els esforços dels metges per reanimar-lo, el veí de Lloret ja havia ingressat cadàver al centre sanitari. Posteriorment, el cos va ser traslladat a Oviedo, on se li va practicar l'autòpsia.

El grup d'excursionistes havia començat la ruta a peu pels volts de les onze del matí des del pont de La Vidre, situat prop de la localitat de Trescares. El grup va caminar per la llera del riu i van creuar zones de castanyers i fajos fins arribar a una font, que conduïa altre cop al riu. Va ser precisament aquí, quan començaven a fer el descens, que l'home va tenir l'atac de cor.

El recorregut pel barranc de Rubó té tres trams: inferior, mitjà i superior. El tram inferior, el més transitat i el que estaven a punt d'iniciar la víctima, es pot completar en dues hores i no presenta dificultat, ja que no es necessiten coneixements de barranquisme.

LA DATA

16.03.16
és el dia
que va morir el conductor lloretenc, just abans d'iniciar el descens al barranc de Rubó.

Un barranc per a inexperts i mainada

El barranc de Rubó és considerat pels experts de la zona un rierol, i és l'indret on es porta habitualment els grups de nens perquè s'iniciïn en l'activitat de barranquisme. Els escolars que acompanyaven el veí de Lloret tenien uns 12 anys i estaven allotjats a la localitat de Mestas de Con, a Cangas de Onís. El grup va tornar dijous passat a Catalunya després que l'empresa d'autobusos enviés un nou xòfer a Astúries per recollir la mainada. El conductor lloretenc estava casat i tenia tres fills.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia