Successos

Retorn dels Manolo a l'exili de Platja d'Aro

Els familiars del clan dels Manolo que arran de l'assassinat d'un jove dels Baltasar van complir unes setmanes de desterrament a Platja d'Aro i que en van marxar fa uns dies per tornar a les seves cases del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, no han pogut instal·lar-se als seus habitatges i han hagut de tornar a Platja d'Aro, on tenen una casa de segona residència. El motiu és que la mare del jove assassinat, que segons la llei gitana és qui té la facultat de decidir quan acaba el desterrament, no dóna l'ofensa per tancada i ha refusat que els familiars dels Manolo (clan al qual pertany el suposat autor del crim) tornin a casa.

El retorn obligat del grup dels Manolo a Platja d'Aro quan es pressuposava complert el seu càstig evidencia que la situació entre els dos clans no s'ha pacificat i que el que ha passat als refugiats a Platja d'Aro pot passar als que eren a altres poblacions i també comptaven tornar.

L'assassinat d'un jove dels Baltasar es va perpetrar el 24 de gener a la nit a la discoteca Nirvana del Port Olímpic de Barcelona. Quatre dies més tard, l'Ertzaintza va detenir un dels sospitosos a Bilbao, on s'havia evadit per fugir de l'acció de la justícia i intentar evitar la revenja gitana. I el 3 de març, la Policía Nacional va arrestar a Màlaga un altre implicat, suposadament l'autor material. Falta detenir un altre implicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia