Successos

Jané veu “excepcional” l'homicidi de Tarragona per robatori amb violència

Confirma que el sospitós per la mort de la psicòloga tarragonina tenia antecedents

Els Mossos escorcollen el domicili de l'arrestat, al carrer Sant Antoni Maria Claret

Més de 200 persones van guardar ahir un minut de silenci a les portes de l'ajuntament de Tarragona en senyal de dol i de condemna per l'homicidi de la tarragonina Blanca Tàrrega, de 54 anys, dijous a la tarda, a mans d'un home que la va assaltar i atracar al replà de l'edifici on vivia, al carrer Fra Antoni Cardona i Grau. L'home l'hauria colpejat i escanyat fins a produir-li la mort. A la convocatòria, s'hi van sumar, a més dels representants polítics, veïns, amics i membres del Grup Pere Mata, on la víctima treballava com a psicòloga infantil. El conseller d'Interior, Jordi Jané, que també hi va prendre part, va qualificar el succés de “fet excepcional”, ja que, com va constatar en la darrera junta de seguretat local feta fa unes quantes setmanes, “les dades de seguretat són bones a la ciutat, i els robatoris amb violència van a la baixa”.

Jané va confirmar que el presumpte autor de l'homicidi, que els agents van poder detenir poques hores després del succés –al carrer Marquès de Montoliu–, “té al darrere un historial” de robatoris violents a la ciutat. El conseller va destacar que els Mossos treballen “en una línia d'investigació molt sòlida” i que “tot indica que [el detingut] és l'autor de l'homicidi”. Tant Jané com l'alcalde, Josep F. Ballesteros, van felicitar els cossos policials per l'actuació ràpida i van expressar el “rebuig total i absolut de qualsevol violència”, segons Ballesteros.

El jutge, que manté el secret de sumari, va autoritzar ahir l'entrada al domicili del detingut, al carrer Sant Antoni Maria Claret, i també el seu escorcoll. L'home està detingut a la comissaria de Campclar i, segons Jané, podria passar a disposició judicial “entre diumenge al vespre i dilluns al matí”.

El Grup Pere Mata també va convocar ahir cinc minuts de silenci al davant de tots els seus centres. El seu director general, Joan Amigó, va qualificar la dona com “una gran professional” que, en els últims anys, s'havia dedicat a la psicologia infantil.

LA FRASE

Els robatoris amb violència van a la baixa a la ciutat. Aquest ha estat un fet excepcional
Jordi Jané
Conseller d'Interior


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia