Successos

Un nen roba armes d'entrenament als Mossos a Girona

El menor, de 12 anys, va entrar a la seu dels antiavalots que està abandonada i també va agafar munició

Els Mossos d'Esquadra han viscut un robatori inèdit a la ciutat de Girona. Un nen de tan sols 12 anys s'ha pogut apoderar d'armes i munició d'entrenament de l'antiga seu dels antiavalots situada en una nau abandonada de la carretera Barcelona. Es tracta d'unes instal·lacions que han d'anar a terra i on s'aixecarà la nova Clínica Girona.

La Policia Municipal de Girona va descobrir els fets quan una patrulla va aturar i identificar el menor pel carrer en el marc d'una operació. De l'escorcoll, li van poder trobar de sorpresa una arma. Els agents de seguida van comprovar que es tractava d'una arma d'aire comprimit. El menor va confessar que l'havia tret de la nau dels Mossos, i que no era l'única que tenia.

Dos armes i munició

En vista d'aquesta confessió, una patrulla es va desplaçar fins al domicili del nen, on resideix amb els seus tutors. Amagats, els agents hi van trobar una altra arma llarga d'entrenament, munició i altres estris, com ara una motxilla. El menor va explicar que va entrar a les dependències policials fent malbé el cadenat que hi havia a la porta. Un cop dins es va endur les armes.

Segons fonts policials, es tracta exactament de dues armes “de joguina” –una de llarga i una de curta– que estaven a les instal·lacions pendents de ser destruïdes perquè havien quedat obsoletes. Les feien servir concretament els agents de l'àrea regional de recursos operatius (ARRO) per al seu entrenament. Són dels últims utensilis que la policia catalana té en aquestes dependències, ja que l'equip de l'ARRO es va traslladar fa just un any (el març del 2015) a l'antic Institut Gaudí de Girona, al costat de la seu de l'àrea regional de trànsit, a la carretera de Santa Coloma.

El nen de 12 anys, de nacionalitat marroquina, va ser entregat als seus tutors i declararà davant de la fiscalia de menors quan sigui requerit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia