Successos

Cremen tres embarcacions al canal Gran de Roses

Un incendi destrueix totalment una llanxa motora, un catamarà i un veler

Tot i l'aparatositat de l'incident, no hi va haver ferits

Es van apartar els vaixells del cantó per evitar que resultessin afectats

Una important columna de fum es va originar ahir a Roses com a conseqüència d'un incendi que va calcinar completament tres embarcacions que estaven amarrades al canal Gran de la urbanització Santa Margarida. Les flames van cremar una llanxa motora, un catamarà i un veler, de 9, 10 i 11 metres de llargada respectivament. Els cossos d'emergències van rebre l'avís a tres quarts de tres de la tarda. Fins a la zona s'hi van dirigir set dotacions dels Bombers, la policia local, tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, membres de Salvament Marítim i, com a mesura preventiva, s'hi va adreçar una ambulància del SEM.

Els iots que van quedar destrossats estaven lligats a l'amarrador d'una casa del carrer Port Joan. Mentre va durar la gestió del servei, Protecció Civil va activar en la fase de prealerta el Pla Especial d'Emergències per Contaminació de les Aigües Marines de Catalunya (Camcat). El foc hauria començat al catamarà i es va estendre, ràpidament, al veler i a la llanxa motora que hi havia estacionats al costat. El fum que es va aixecar va arribar a ser visible a diversos quilòmetres de distància. Uns veïns del carrer Fluvià van percebre la situació i van donar immediatament la veu d'alerta al telèfon 112.

Tot i l'espectacularitat dels fets no es van haver de lamentar ferits. A part de les tres embarcacions que van quedar inutilitzades i que es van acabar enfonsant, l'incendi va causar desperfectes en la pintura de l'habitatge del davant i en una llanxa. El propietari del domicili tenia el telèfon d'alguns dels amos dels iots i els va facilitar als agents, que s'hi van posar en contacte per informar-los del succés. Per evitar que les flames es continuessin propagant i afectessin més barques que estaven subjectades al mateix tram, els efectius de Salvament Marítim es van encarregar de retirar-les i es va abalisar la zona perquè quedés ben delimitada l'àrea on els bombers estaven actuant. Dues embarcacions van ser portades fins a un altre amarrador i també va ser apartada una llanxa, malgrat que en aquest cas va rebre danys en un lateral. L'incendi va quedar completament extingit a dos quarts de set de la tarda. Els Mossos van fer la inspecció ocular i han assumit la investigació amb l'objectiu de determinar l'origen del foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia