Successos

Els lladres silenciosos, entre cerveses i robatoris

Feien una vida molt discreta i prenien moltes precaucions per fer els assalts

El segon dia de judici contra els sis lladres silenciosos que estan acusats d'haver robat en 26 domicilis al Baix Empordà va servir per evidenciar la vida rutinària que feien els sospitosos.

Els Mossos d'Esquadra d'investigació van assegurar ahir que els principals sospitosos –Roman Mhoyan, Iulian Andrei Laba i Georghe Mihasca– vivien junts a Llagostera, no treballaven i es passaven el dia de canyes, comprant el pa o anant a Correus, des d'on, segons la policia, enviaven els diners del botí als seus països d'origen a l'Europa de l'Est. Després, a la nit, es dedicaven a delinquir robant a les cases.

Els Mossos arriben a aquesta conclusió després del llarg seguiment que els van fer a Llagostera, a través del patrullatge dels agents i la càmera de videovigilància permanent que van instal·lar, que filmava les 24 hores davant de casa seva. Els tenien tan vigilats que quan aquests suposats lladres marxaven una temporada al seu país els robatoris paraven en sec, segons els Mossos.

A més, els sospitosos prenien moltes precaucions. Fins i tot tenien un amagatall en una zona boscosa de la C-31 on, a banda del botí, també guardaven les disfresses i les eines que feien servir per fer els robatoris. Així si una patrulla els hagués aturat de matinada no els hauria trobat res. Segons la policia, aquest botí el venien a receptadors de Palamós i Sant Feliu de Guíxols. A més, canviaven de conductors –entre ells els tres altres acusats–, per passar desapercebuts.

Està previst que el judici continuï avui i s'acabi demà amb la declaració dels sis acusats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia