Successos

política catalana

Llanos de Luna requereix a Castellar restituir el retrat del rei en el saló de plens

La delegada del govern espanyol envia per carta el requeriment

La delegació del govern espanyol a Catalunya ha exigit a l'Ajuntament de Castellar que restitueixi el retrat del rei al saló de plens.

La petició s'ha fet arribar a l'Ajuntament de Castellar a través d'una carta signada per la delegada, Llanos de Luna, on es requereix la col·locació del retrat de Felip VI en un lloc preferent a la sala de plens del consistori.

El requeriment s'ha enviat a l'Ajuntament després que la delegació del govern espanyol s'adonés de la retirada de la imatge del Rei de la sala, una mesura que l'equip de govern pretén formalitzar en el pròxim ple municipal, que tindrà lloc el dimarts 31 de maig.

Per a això, se sotmetrà a votació l'aprovació inicial de la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), el text que permet regular quins elements ha de contenir aquesta sala. Per tant, s'especificarà quines banderes i retrats poden ser presents, pel que amb la incorporació d'un nou article es permetria regular que l'única simbologia institucional present sigui l'escut municipal, “amb l'objectiu de posar en valor la idiosincràsia heràldica de la ciutat de Castellar”.

L'alcalde del municipi, Ignacio Giménez, ha expressat la seva perplexitat per rebre la carta que firma Llanos de Luna, ja que “és una llàstima que la màxima preocupació de la delegada del govern espanyol a Catalunya sigui que a la sala de plens hi hagi penjada la fotografia de Felip VI”.

Giménez ha lamentat que, per contra, la delegada “no va voler rebre una delegació d'alcaldes que preteníem explicar-li com afecta a la ciutadania la recent suspensió de part dels articles de la Llei 24/2015, de mesures urgents en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica”.

“Va desplegar un dispositiu d'antiavalots davant els legítims representants municipals”, afegeix el regidor, que recorda que tampoc es va posar en contacte amb el municipi quan va ser afectat pel vendaval del 9 de desembre del 2014.

L'alcalde ha qualificat de “despropòsit” el contingut de la carta, un text que, d'una altra banda, “no és estrany, tenint en compte el que va fer l'homòloga de Llanos de Luna a Madrid, intentant prohibir la llibertat d'expressió a la final de la Copa del Rei d'aquest diumenge passat”.

Castellar del Vallès està governat pels onze regidors de Som de Castellar-PSC, i en l'oposició queden ERC (4), Decidim Castellar (4) i CDC (2).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia