Successos

Un foc destrueix la nau de “can Callís”, a Porqueres

L'incendi, que no va provocar ferits, va obligar a confinar, per precaució, els veïns i l'escola L'Entorn

Un aparatós incendi va destruir ahir la nau de Servicios Ganaderos SA, Sergasa, una empresa de transports de Porqueres, coneguda popularment com a “can Callís”. No es van produir danys personals, tot i que en el moment de declarar-se el foc –pels volts d'un quart de dotze del matí– hi havia dues administratives, que van poder sortir sense problemes. Durant una estona es va témer que hagués quedat a dins el mecànic, que també va ser localitzat sa i estalvi. A l'interior del recinte hi havia dos camions que van quedar calcinats, però la major part de la flota es va salvar perquè els vehicles estaven en ruta. Tot i que ahir encara no s'havien determinat les causes del foc, s'apuntava a un curtcircuit. Les flames es van propagar per les parets de la nau a causa, sobretot, del seu material aïllant. En les tasques d'extinció hi van treballar quinze dotacions dels Bombers. Per precaució, els efectius van mullar la façana de l'empresa veïna, Salvador Serra (de maquinària d'obres públiques), d'on van retirar de seguida el personal i els vehicles. Durant unes tres hores va estar vigent una ordre de confiament dels veïns més pròxims, així com de l'escola L'Entorn, per si el fum era tòxic, una possibilitat que s'acabaria descartant. La columna de fum, molt negra, es veia de bona part de la comarca i això va causar nombroses trucades als telèfons d'emergència.

Les feines d'extinció van obligar a tallar el trànsit de l'antiga C-150 entre la rotonda d'Haribo (terme de Cornellà del Terri) i la plaça dels Països Catalans de Banyoles, i això va complicar la circulació als accessos tant a aquesta ciutat com a Porqueres. A dos quarts de dues el foc es va donar per apagat. Tot i això, un equip de reforç dels bombers va continuar remullant la nau unes hores més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia