Successos

Roben escurabutxaques a Manresa rebentant-les amb tapes de clavegueram

És el setè robatori que es produeix amb el mateix ‘modus operandi' a bars de la ciutat en l'últim mes

El d'ahir va tenir lloc al barri de la Balconada

El propietari del bar Los Curros de la Balconada ha estat víctima d'uns lladres que operen a Manresa rebentant màquines escurabutxaques amb tapes del clavegueram públic. Segons van confirmar ahir fonts policials de la ciutat, és la setena vegada en l'últim mes que entren a robar en un bar utilitzant el mateix mètode.

Els fets van passar dimarts a la matinada. El propietari del bar Los Curros, Francisco García, va explicar ahir que els presumptes lladres van forçar les dues persianes exteriors de la part de darrere del local i van fer servir la tapa del clavegueram per entrar a l'establiment a través de la porta interior de vidre.

Un cop a dins, van estampar la tapa de ferro a les dues màquines escurabutxaques i es van endur la recaptació que contenien. El propietari, que va trobar la tapa a la zona de la terrassa, va relatar que també va trobar a faltar el canvi que sol deixar dins la caixa, que va valorar en uns 250 euros.

García, que és propietari del bar des de fa divuit anys, va arribar ahir a les sis del matí per obrir, però es va trobar les persianes de l'entrada posterior trinxades i tots els vidres de la porta per terra. Lamentava que cap veí hagués sentit rebombori i que ningú hagués alertat la policia: “Hi ha veïns que truquen sovint pel soroll que fan els clients, però en aquesta ocasió ningú ha sentit res”, va dir amb to ofès.

Mitjons sospitosos

El propietari va detallar que, a banda de la tapa de clavegueram, va trobar uns mitjons que, segons va intuir, “els lladres fan servir com a guants per no deixar empremtes”.

Respecte a l'actuació policial que hi ha oberta, García es va mostrar poc optimista: “Encara que els enxampin, no els faran res, penso que no hi ha prou severitat amb aquest tipus de delinqüents.”

És el setè robatori que es produeix a Manresa durant l'últim mes utilitzant tapes del clavegueram sostretes d'algun carrer proper als fets per rebentar les portes i les màquines escurabutxaques dels locals afectats.

La majoria s'han produït en bars que es troben en barris allunyats del centre de la ciutat. Ahir, els veïns de la Balconada recordaven que és el tercer bar del barri on els lladres entren fent servir el mateix mètode de les tapes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia