Successos

societat

tribunals

“Em va dir que jo era un pare ximple i em violaria les filles”

L'acusat del crim del fillol de l'exrector de Riells creu que la víctima sabia “com punxar-lo”

Assegura que el capellà l'obligava a fumar ‘shabú' i que practicava sexe amb el mossèn per la promesa d'heretar

“Jo t'he ajudat sempre i, en canvi, tu mai véns a casa meva.” És la recriminació que, segons el veí de Blanes d'origen filipí Eulogio Sol Lumalang, li havia fet en ocasions l'exrector de la parròquia de Riells del Montseny, mossèn Jaume Reixach, qui li va arreglar els papers perquè pogués residir legalment a l'Estat espanyol i li va aconseguir una feina. Lumalang va realitzar aquestes manifestacions ahir a l'Audiència de Girona, on va declarar com a autor de la mort d'Odycleidson Kekeo Moraes do Nascimento, un jove d'origen brasiler que havia estat apadrinat pel capellà, amb el qual convivia. El crim del fillol del sacerdot es va produir el 5 de desembre del 2013 al pis de Reixach, a Blanes.

Tot i que Lumalang va explicar que el mossèn el feia sentir que estava en deute amb ell i que li havia de tornar el favor, va reiterar que “li feia molt de mal” a la consciència la situació que passava al domicili del capellà i per això només hi acudia “de tant en tant”. “La majoria de cops que hi anava era per mantenir relacions sexuals amb Reixach. També em tirava fotos mig despullat perquè n'és col·leccionista. No m'agraden els homes. Reixach m'obligava a consumir shabú. Els efectes d'aquesta droga m'ajudaven a relaxar-me. Primer, ho portava bé, em notava fort. Però, durant els dos anys anteriors als fets, em causava paranoia. Escoltava veus, veia coses. Increïble: estava fatal.”

Lumalang va sostenir que el dia del crim va entrar al pis del clergue, es va dirigir al lavabo, Kekeo va anar fins on era i el va insultar: “Em va dir: ets un pare ximple. Violaré les teves filles. Són prostitutes totes.” Van discutir, es van escalfar, la víctima el va empènyer, s'hi va tornar i, segons el detingut, va agafar el ganivet que Kekeo tenia a la mà i el va atacar. “En una baralla, no saps què passarà. Jo estava molt ofuscat, amb el cap malament, boig. Mai havia pensat matar-lo. La droga m'alterava i els efectes em duraven 3 o 4 dies. Sento a l'ànima el que va passar.”

Va afegir que, la nit anterior, havia estat a casa de Reixach consumint shabú amb Kekeo i el mossèn, que era presumptament qui li proporcionava la droga. “L'endemà, Reixach em va trucar a les tres de la tarda oferint-me tornar al seu pis per prendre més shabú i renovar l'efecte. M'hi vaig estar un parell de minuts perquè vaig veure que no tenia les claus de casa i vaig comentar a Reixach que tornaria més tard.” Al sortir, es va adreçar a un basar i va comprar un ganivet, amb el qual va anar novament al domicili i va agredir mortalment Kekeo. Lumalang va al·legar que no va adquirir-lo per posar fi a la vida de la víctima, sinó perquè a casa seva la família li havia ocultat els ganivets. “Me'ls van amagar d'ençà de l'ordre d'allunyament que em van dictar de la dona i una filla. Em vaig barallar amb elles perquè Reixach i Kekeo em deien que les dues anaven al pis a fer sexe.”

Malgrat que “no li agradava tenir relacions amb el rector”, Lumalang no va tallar la situació perquè “confiava en la paraula” del capellà. “Jo tenia problemes familiars i estava a l'atur. No sempre em pagava i, a vegades, em donava 10, 15 o 20 euros. Més que pels diners, vaig aguantar perquè em feia la promesa que em muntaria un bar i em deixaria el pis. I res!”

El declarant va negar que, un cop Kekeo va venir del Brasil i es va instal·lar a casa del religiós, tingués temor que el noi ocupés la posició que ell tenia a la vida de Reixach: “No tenia por! Per mi era millor. Menys treball per a mi. Com jo, en Kekeo també era un instrument del rector.” En relació amb la víctima, tot i que el va definir com un “amic”, considera que sabia on “l'havia de punxar”, si bé abans del crim només havien discutit “un cop”.

La fiscal, Sandra Fagil, demanava 20 anys de presó per assassinat i va rebaixar ahir la petició a 12 per homicidi amb abús de superioritat i un atenuant d'addicció a estupefaents. Mireia Figa, la lletrada de la família de la víctima, va variar d'assassinat a homicidi amb abús de superioritat. No es creu que les drogues afectessin les capacitats de Lumalang i sol·licita 14 anys. L'advocat de Lumalang, Manel Mir, també reformularà les conclusions, que exposarà avui (inicialment, requeria 5 anys de presó per homicidi amb els atenuants de drogoaddicció i arravatament).

LES FRASES

Vaig deixar el ganivet a la lleixa de fora el lavabo. No recordo haver-ne tret l'embolcall. Kekeo el va agafar i l'hi vaig prendre de la mà
Mai vaig tenir relacions sexuals amb Kekeo. Tant ell com jo érem un instrument del capellà
Eulogio Sol Lumalang
acusat pel cas. És defensat per l'advocat manel mir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia