Successos

societat

successos

Detinguts per haver robat 15.000 euros en escurabutxaques

La policia sospita que haurien manipulat màquines d'establiments de Girona, Banyoles, Figueres i Fontcoberta

Un estri metàl·lic allargat, d'uns 50 centímetres era el que utilitzaven, presumptament, dos lladres per manipular les màquines escurabutxaques de diversos establiments de les comarques gironines. Mitjançant aquest modus operandi, van obtenir més de 15.000 euros en negocis de Figueres, Banyoles, Girona i Fontcoberta. Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la capital del Pla de l'Estany van arrestar-los el 27 de maig. Els detinguts tenen 33 i 36 anys, són de nacionalitat romanesa i no els consta un domicili conegut. L'actuació es va iniciar a quarts d'una del migdia, quan els agents van tenir coneixement que uns clients d'un bar de Fontcoberta remenaven les escurabutxaques. En arribar al local, els investigadors van trobar un dels còmplices traient dissimuladament la recaptació de la màquina, mentre el seu company prenia una consumició per no aixecar sospites. Els van identificar i escorcollar i van descobrir que un d'ells duia amagat dins d'una màniga de la camisa un instrument amb la punta de plàstic doblegada en forma de canal.

Els agents van constatar que utilitzaven aquesta eina per buidar la màquina i aconseguir de manera il·lícita els diners que contenia. Els dos homes es desplaçaven amb un vehicle que es trobava estacionat al costat de l'establiment. A l'interior del turisme, els Mossos van localitzar dues bosses amb roba i 15.527 euros en monedes i bitllets dins d'uns mitjons amagats als laterals del maleter, així com sota la moqueta de l'automòbil.

Els policies van arrestar-los per un delicte de robatori amb força i es va comprovar que a un d'ells li constava una ordre de crida i recerca emesa des d'un jutjat de Madrid. Arran de les detencions, els Mossos van resoldre quatre casos més de saqueig de màquines escurabutxaques a l'Alt Empordà, el Gironès i el Pla de l'Estany; uns robatoris que es creu que també haurien comès els dos investigats. Els acusats, un dels quals té antecedents, van passar, el dia 29 de maig, a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va decretar-ne la posada en llibertat.

LA XIFRA

33
anys i 36, respectivament, tenen els dos còmplices, de nacionalitat romanesa i sense domicili conegut.

LA DATA

27.05.16
Els Mossos
van arrestar en un bar els acusats dels robatoris, que van quedar en llibertat dos dies després.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia