Successos

Detinguts els llogaters de dues cases de Sils, on tenien 4.000 plantes de marihuana

Els habitatges escorcollats són al carrer Tigre de Vallcanera

En un domicili hi havia 2.257 plantes i a l'altre, 1.800

La policia havia rebut queixes dels veïns

Els Mossos d'Esquadra han dut a terme aquesta setmana una nova actuació policial a la comarca de la Selva, orientada a combatre el tràfic d'estupefaents. Una part del dispositiu es va efectuar dilluns, quan van detenir dos homes que cultivaven unes 4.000 plantes de marihuana a Sils. Un dels arrestats té 23 anys; el seu còmplice, 30, i són de nacionalitat marroquina. Un d'ells és veí de la població i a l'altre li consta un domicili a Girona. Junt amb els sospitosos, hi ha oberta una investigació a una dona per la seva suposada vinculació amb el mercadeig de droga, si bé en el seu cas no va ser detinguda. Pel que fa als dos primers, els agents de la comissaria de Santa Coloma de Farners els van arrestar abans-d'ahir a Vallcanera, al terme de Sils. En aquesta zona del municipi havien llogat dos habitatges al carrer Tigre. La policia atribueix als seus arrendataris la comissió d'un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric, ja que es va comprovar que s'havien connectat de manera il·legal a la llum del carrer.

Just l'endemà al matí, i mitjançant l'autorització judicial d'entrada i escorcoll, els efectius van inspeccionar a fons els immobles. En una de les cases hi van localitzar ahir 2.257 plantes de marihuana i a l'altra, 1.800. Els responsables dels cultius disposaven, a més, de tots els estris i els aparells necessaris per al creixement de les plantes, com ara ventiladors, làmpades i extractors, que van ser desmantellats. La policia es va centrar en aquestes parcel·les perquè sospitaven que s'hi feia alguna activitat il·lícita i, alhora, havien rebut queixes de veïns que estaven molestos amb els dos inquilins detinguts a causa, principalment, del soroll que ocasionaven.

Epicentre d'un altre clan

Es dóna la circumstància que, només fa dues setmanes, els Mossos van desarticular un grup de narcotraficants a la Selva interior. Els agents els van decomissar 7.000 plantes de marihuana que ocultaven en cases de la comarca, cinc caixes plenes de cabdells secs preparats per a la venda, sis bàscules de precisió, 4.755 euros en efectiu, una gran quantitat de telèfons mòbils i dos vehicles. El líder de la xarxa és un veí de Sils de 39 anys que tenia dues persones de confiança, també residents a la localitat, de 49 i 23 anys, que al seu torn feien tasques de lampista i jardiner. A banda, l'entramat incloïa més gent, que s'ocupava de vigilar els cultius. Els integrants de l'organització operaven des de nou domicilis: dos a la urbanització de Can Fornaca de Riudarenes, sis a Vallcanera, a Sils, i un a Girona. Després de declarar als jutjats de Santa Coloma de Farners, es va decretar l'entrada provisional a la presó per a nou dels detinguts i llibertat amb càrrecs per a quatre. Les dues persones restants, en canvi, van quedar en llibertat sense càrrecs.

LA XIFRA

23
anys
té un dels arrestats dilluns i 30 el seu còmplice. Per aquest cas, també s'investiga una tercera persona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia