Successos

Judicial

Detingut un membre del consell de savis

L'home es va interposar en una baralla entre quatre noies del Culubret de Figueres i en va ferir una amb un bastó

Alguns testimonis van confondre petards amb trets

Els precedents per diversos altercats violents que han tingut lloc al barri del Culubret de Figueres van originar que, a les portes de la revetlla de Sant Joan, alguns testimonis d'una baralla que es va desencadenar dimecres confonguessin l'espetec dels petards amb una detonació de trets. Per acabar de corroborar que realment no s'hagués disparat cap arma de foc, els Mossos d'Esquadra de la unitat científica van tornar ahir a la zona per realitzar la inspecció ocular més a fons. Van mirar si trobaven alguna beina o impacte de bala, i el resultat va ser negatiu. En aquesta ocasió es va produir un enfrontament amb l'ús de pals i navalles entre quatre veïnes que es va saldar, sorprenentment, amb la detenció d'un membre del consell de savis –els integrants d'aquest organisme fan d'interlocutors entre la comunitat gitana i l'administració i adopten la figura de mediadors davant de qualsevol conflicte–. L'arrestat, de 60 anys, es va interposar al mig de la disputa amb la intenció, teòricament, de rebaixar els ànims entre les noies, una de les quals és familiar seva. L'home va anar a posar pau, tot i que va acabar donant un cop de bastó a una de les joves. La víctima va ser atesa a l'hospital i va necessitar punts de sutura pel tall a la cara que va rebre amb el bastó, que tenia elements metàl·lics. Els Mossos van detenir el presumpte autor de l'agressió ahir al matí per un delicte de lesions. Pel que fa a la discussió inicial, els agents van ser alertats dimecres, quan passaven pocs minuts de tres quarts de dotze de la nit. Els testimonis que van avisar van informar, en un principi, que hi havia una disputa “tumultuària” en què participaven entre vint i quaranta persones, al carrer Major del Culubret. Quan els efectius van arribar, les noies –dues d'un bàndol i dues d'un altre– ja no s'estaven barallant. La situació, malgrat tot, era tensa i diverses patrulles es van quedar vigilant fins a les cinc de la matinada com a mesura preventiva.

LA XIFRA

14
patrulles dels Mossos, la policia local i efectius del SEM es van mobilitzar arran de l'incident.

Remodelació del sector oest

Les gestions que els Mossos estaven fent ahir en el marc de la investigació per la baralla que es va originar dimecres a la nit al Culubret van coincidir amb la visita del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que va passejar durant una hora i mitja pels carrers de la zona, on hi havia un destacat dispositiu policial. El conseller va explicar que la Generalitat s'ha compromès a tirar endavant un pla urbanístic integral al barri de Sant Joan i el Culubret, situats al sector oest de Figueres. Les primeres reunions entre l'Incasòl, la direcció general d'Urbanisme i l'Ajuntament començaran al juliol, amb la previsió de tenir una proposta tècnica abans de dos o tres mesos. Les actuacions pretenen frenar la degradació d'aquests barris, esponjar-los amb l'enderroc d'habitatges, obrir espais verds, millorar la connectivitat amb la resta de la ciutat i ordenar els carrers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia