Successos

Presó per a un membre del consell de savis

La víctima, de Figueres, diu que la va agredir 3 o 4 vegades al cap amb un garrot

El jutjat d'instrucció número 3 de Figueres va decretar ahir l'ingrés provisional a la presó del membre del consell de savis del barri del Culubret de Figueres que va ser detingut dijous per haver agredit una jove que es barallava amb una familiar de l'arrestat. En la seva declaració davant la jutgessa, l'home, de 60 anys, va desmentir que hagués lesionat la víctima. Va reiterar, tal com ho havia fet anteriorment davant dels Mossos d'Esquadra, que només es va dirigir fins on es discutien quatre noies amb la intenció de posar-hi pau i separar-les. La denunciant, que exerceix l'acusació particular per mitjà de l'advocat Joaquim Bech de Careda, va assegurar, en canvi, que l'home li va pegar tres o quatre vegades al cap amb un garrot, a l'extrem del qual hi havia una bola amb punxes metàl·liques. Va ser atesa a l'hospital i va necessitar punts de sutura per un tall a la cara.

Els Mossos van ser requerits al Culubret dimecres a la nit. Els veïns que van avisar-los van informar que hi havia una disputa “tumultuària” en què participaven entre 20 i 40 persones, al carrer Major del barri. Com que faltava poc per a la revetlla de Sant Joan, alguns testimonis de l'enfrontament van confondre, fins i tot, l'espetec dels petards amb trets. Quan els efectius van arribar-hi, les noies –dues d'un bàndol i dues d'un altre– ja no es barallaven. La situació, però, era molt tensa i diverses patrulles s'hi van quedar vigilant fins a les cinc de la matinada. Les noies es van discutir per un tema de temps enrere i van usar pals i navalles. Per haver-ne atacat una, l'endemà els Mossos van detenir per un delicte de lesions un dels membres del consell de savis (els seus integrants fan d'interlocutors entre la comunitat gitana i l'administració i adopten la figura de mediadors en un conflicte).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia