Successos

Successos

Cau una xarxa de màfia russa a la costa de Tarragona

La Guàrdia Civil va detenir ahir vuit persones relacionades amb una organització que va blanquejar fins a 62 milions

Reinvertien diners procedents de xarxes internacionals en la compra de propietats immobiliàries

La Guàrdia Civil va desarticular ahir a la costa de Tarragona una xarxa presumptament vinculada amb la màfia russa i dedicada al blanqueig de capitals. Durant l'operació, anomenada Usura, els agents van detenir vuit persones de nacionalitat russa, ucraïnesa i espanyola, i van fer una vintena d'escorcolls a Cambrils, Salou, Reus i a la demarcació de Barcelona. La investigació, dirigida pel jutjat d'instrucció número 3 i amb la participació de la fiscalia anticorrupció, indica que els detinguts haurien blanquejat més de 62 milions d'euros.

Segons va informar la fiscalia, el clan podria estar relacionat amb diverses organitzacions criminals d'abast internacional, com ara la Tambovskaia, amb presència també a Espanya. De fet, la Guàrdia Civil els vincula de manera directa amb organitzacions que fan servir “mètodes legals, il·legals, alegals i il·legítims per a l'adquisició d'empreses”.

Els detinguts integrarien un grup dedicat al blanqueig de diners procedents d'activitats il·lícites d'aquestes organitzacions. Ho feien a través d'empreses pantalla dedicades a la concessió de préstecs hipotecaris, que permetien així amagar les operacions financeres i compres immobiliàries amb aquest capital.

L'operació policial d'ahir també va implicar l'embargament de 191 propietats immobiliàries (la majoria, a la costa tarragonina) i la immobilització de 142 productes bancaris. En els dinou escorcolls fets (tretze en domicilis, quatre en seus de mercantils i dos en despatxos professionals), a més, els agents van trobar gran quantitat de diner en efectiu, segons l'agència Efe. En concret, es van descobrir més de 120.000 euros, més de 70.000 dels quals en un mateix domicili. Entre els detinguts es trobarien dos caps de la màfia russa que acabaven d'arribar a la demarcació per passar-hi les vacances, i també un advocat espanyol.

El fals notari mort

El jutge ha fet també un requeriment de documentació a una notaria a Cambrils. Es tractaria, segons Efe, del despatx regentat pel notari investigat per una estafa milionària que va aparèixer mort el 25 de maig.

LES XIFRES

191
propietats immobiliàries
es va embargar perquè eren sospitoses d'haver servit per blanquejar diners.
19
escorcolls
es van fer ahir dins de l'operació en diferents punts de les demarcacions de Tarragona i a Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia