Successos

SUCCESSOS

Petició de llibertat per al conductor homicida de Fornells

Les acusacions s'hi oposen perquè, entre altres coses, “ni tan sols ha demanat perdó” a la família de la víctima

L'Audiència de Girona ha de resoldre la petició de llibertat que va fer ahir l'advocat Narcís Badosa, que defensa Francisco Javier Medina Muñoz, el veí de Sant Feliu de Guíxols que el 29 de gener va causar la mort d'una altra conductora, Laura Fernández, de 25 anys, quan la va envestir amb el cotxe a Fornells de la Selva. El lletrat argumenta que és “desproporcionat” que el seu client estigui empresonat ja que té un estat de salut “delicat” que l'ha dut fins i tot a necessitar cadira de rodes. De fet, està internat a la presó de Can Brians, a la secció sanitària, perquè està pendent d'una intervenció quirúrgica arran de l'accident de trànsit. Medina va resultar ferit de molta gravetat i va ser ingressat a l'UCI del Trueta fins a principis de març, i posteriorment va estar en un centre assistencial de Palamós recuperant-se. Dos dies després de donar-li l'alta, el jutge el va fer empresonar per homicidi dolós, i no pas imprudent, i conducció temerària.

Pel que fa a les proves objectives, l'advocat al·lega que, si bé és cert que va donar positiu en alcohol, segons el seu parer no superava el límit penal (0,60 mg/l), ni tan sols el que representa una infracció administrativa (0,25 mg/l). I pel que fa al positiu per estupefaents, considera que la prova no és concloent, ja que li van extreure sang a la sala d'operacions de l'hospital, quan ja li havien subministrat medicaments. Així mateix, defensa que el xoc va ser accidental, fruit d'una maniobra evasiva que va haver de fer després de perdre el control quan la roda va tocar el voral de la via. A més, segons l'advocat Narcís Badosa, el conductor homicida no circulava amb un excés considerable de velocitat, tan sols 9 km/h per sobre del límit, segons diu que consta en l'atestat dels mossos.

Notícia fatal

D'altra banda, l'advocat reconeix que Medina va agafar el cotxe quan la policia l'havia sancionat hores abans per un altre incident viari, però que ho va fer per una “urgència”, després de rebre un missatge de la seva germana que deia que el seu pare s'estava morint a l'hospital. “No el volia agafar, però va rebre una notícia fatal”, diu. Per tot plegat, l'advocat demana la llibertat provisional de Medina i, si escau, amb mesures cautelars.

LA DATA

29.01.16
és el dia
que Javier Medina es va accidentar i va provocar la mort de Laura Fernández, de 25 anys, de Cornellà del Terri.

“No li importa anar sense carnet”

La fiscal i l'advocat de la família de Laura Fernández s'han oposat que Medina surti en llibertat. Les acusacions particulars van recordar que abans de l'accident mortal n'havia protagonitzat dos més, havia fugit dels mossos i havia donat positiu (per sobre del límit penal, de 0,60 mg/l) quan li van fer la prova. “Ha demostrat de sobres que no li importa circular amb el carnet de conduir retirat”, assegura el lletrat. A més, les acusacions sostenen que hi ha evident risc de fugida perquè es pot enfrontar a una pena de fins a quinze anys de presó i perquè “està arruïnat”. D'altra banda, el lletrat de l'acusació lamenta que Medina “no hagi mostrat penediment pel que va fer; ni tan sols ha demanat perdó a la família de la Laura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia