Successos

El neguit dels veïns del barri de Malgrat Nord serà atès

Prospera una moció de la CUP per organitzar una reunió amb l'Ajuntament sobre els problemes del barri

El recent crim del jove amb una catana ha generat una creixent sensació d'inseguretat

L'Ajuntament convocarà passat l'estiu, entre els mesos de setembre i octubre, una reunió oberta als veïns del barri de Malgrat Nord perquè hi exposin les seves demandes i expressin els seus neguits. El crim d'un noi de 20 anys amb una catana a mans d'un altre jove –que ja ha ingressat a la presó– s'ha afegit a altres incidents violents que han tingut lloc en el barri i que, malgrat estar separats en el temps, han disparat totes les alarmes. El toc d'atenció sobre la situació el va donar dijous en el ple la CUP quan va presentar una moció d'urgència per reclamar una assemblea oberta a la ciutadania en un termini màxim d'un mes. El govern de PSC i JxM va avaluar la petició i va fer un recés en la sessió per debatre-la amb la resta de grups. Finalment la moció es va aprovar, però la trobada es farà amb un marge de temps més ampli, en el qual s'haurà de decidir el format amb què es durà a terme.

El portaveu de la CUP, Paco Márquez, valora positivament la predisposició de tot el consistori d'escoltar les queixes i les demandes dels veïns. “Parlem d'una zona amb unes característiques complexes i que mereix una sensibilitat especial, on creiem que falten inversions i hi ha una convivència marcada per la presència de diferents cultures”, exposa el regidor. Márquez recorda que en els darrers mesos casos com l'atropellament d'una persona gran, l'apunyalament d'un policia i la detenció d'una presumpta gihadista en el barri “han augmentat la preocupació dels veïns”. Márquez demana que la reunió “sigui un punt de trobada i no pas un acte de propaganda política”.

De la seva banda, l'alcalde, Joan Mercader (PSC), considera oportuna la petició i avança que la intenció del govern és anar ampliant aquestes trobades a altres punts del municipi. “Perquè hi ha altres barris a Malgrat que també han de ser escoltats”, puntualitza. Mercader reconeix que la sensació d'inseguretat pot haver crescut en aquest temps a Malgrat Nord, però afirma que les dades reals de delictes indiquen que el barri “només acumula el 10% dels casos de tot el municipi”.

LES FRASES

Parlem d'una zona amb característiques complexes i que mereix una sensibilitat especial
Paco Márquez
REGIDOR DE LA CUP A L'AJUNTAMENT DE MALGRAT DE MAR
La sensació d'inseguretat hi pot ser, però a Malgrat Nord hi ha només el 10% dels delictes
Joan Mercader (PSC)
ALCALDE DE MALGRAT DE MAR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia