Successos

Denunciats per haver venut peix il·legalment

Enxampen dos pescadors i comissen 18 captures de peixos de 21 quilos, a Begur

Dos pescadors van ser sorpresos in fraganti mentre es disposaven a vendre en un restaurant de Begur els peixos que havien capturat. Els pescadors havien capturat el peix en activitat de pesca recreativa però en realitat es disposaven a comercialitzar-lo, quan no tenen el permís per fer-ho. Es va comissar una partida de 18 captures de peixos amb un pes total de 21 quilos. Les espècies que es comercialitzaven eren exemplars d'anfós o mero, déntol, sarg imperial i orada. Els Agents Rurals també van constatar que els dos pescadors no havien respectat la talla mínima dels exemplars d'anfós o mero. Dels quatre exemplars d'aquesta espècie, tres no tenien la talla mínima i un era de grans dimensions. Quant al pes màxim de captures diàries autoritzat per la normativa vigent, tampoc no es va respectar. Segons ha informat el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, les captures comissades no es van poder lliurar a una entitat de beneficència perquè no es van poder certificar com a aptes per al consum humà perquè no se'n podia garantir l'origen. Aquests exemplars es van gestionar i destruir com a residu orgànic.

Els dos pescadors recreatius subaquàtics i el restaurant hauran de fer front a les sancions previstes en aquests supòsits per la normativa vigent, que poden anar dels 151 euros als 30.000. Les dues persones denunciades són pescadors subaquàtics molt experimentats que, des de fa anys, participen en els campionats de Catalunya de pesca subaquàtica en la modalitat per equips.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia