Successos

Tribunals

Absolt un dels “germans Dalton” per un robatori

Demanaven set anys de presó per haver agredit i robat un ancià, antic company sentimental de la mare de Bianya

Uns lladres disfressats li van sostreure 800 euros en joies i un cotxe

La secció quarta de l'Audiència de Girona ha absolt Luis Borrego Fuentes, per a qui demanaven set anys de presó per un delicte de robatori amb violència a casa habitada i un altre de lesions per haver agredit i robat un ancià de 83 anys a la Vall de Bianya, que va ser company sentimental de la mare. Segons el text de la sentència, “no ha quedat acreditat” que Borrego fos una de les dues persones que van irrompre a casa de l'home per assaltar-lo.

Els fets van ocórrer el 22 de juny del 2012, al domicili de l'ancià a la Vall de Bianya. El lladre, amb la cara tapada i una perruca, i actuant amb una altra persona que no ha estat identificada, va picar a la porta de la víctima. L'home va obrir, moment en què l'agressor li va estampar la porta a la cara, fet que el va fer caure a terra. Tot seguit l'acusat hauria colpejat la víctima amb un pal, mentre intentava lligar-li les mans amb una corda. Els dos encaputxats van arrencar una cadena d'or a l'ancià, li van treure un anell tipus segell –tots dos valorats en uns 800 euros– i es van endur el cotxe.

El magistrat, en la seva sentència, resol que Borrego ha quedat absolt perquè no hi ha proves contra ell. D'una banda, l'acusat “mai ha reconegut” ser l'autor dels fets. De fet, durant el judici, l'acusat va assegurar que era impossible que fos ell perquè aquell dia era a Girona, en un concert. Així mateix, segons la sentència, “no hi ha cap persona que el situï al lloc dels fets, ni tan sols prop de la casa”.

La víctima no va poder declarar en el judici per problemes de salut, però sí que ho va fer un testimoni, que en el moment de l'agressió era amb ell. L'home corrobora que van entrar dos encaputxats que van assaltar l'octogenari i que no va poder fer res perquè va quedar “paralitzat”. Segons la sentència, aquest testimoni “nega expressament” que un dels assaltants fos l'acusat perquè malgrat que hagués anat disfressat l'hauria reconegut, ja que fa anys que es coneixen i són amics.

Narcotitzat per prendre-li els diners

No és el primer conflicte que es produeix entre la víctima i els membres de la família Borrego. Es dóna la circumstància que, el març del 2012, els Mossos van arrestar els germans Borrego Fuentes, coneguts com “els germans Dalton”, de Sant Joan les Fonts, i la seva mare, sospitosos d'haver donat alguna substància narcotitzant a l'ancià de Bianya per prendre-li els diners. En la seva declaració als jutjats van al·legar que l'home s'hauria confós a l'hora de prendre's els medicaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia