Successos

Donen per extingit el foc al turó del Vilar

Deu dotacions van estar treballant ahir per posar fi a l'incendi de Blanes

Els serveis d'emergències van continuar treballant ahir per combatre l'incendi declarat diumenge al turó del Vilar, a Blanes. Tres dotacions terrestres havien estat remullant la zona la nit anterior, mentre que durant el dia van ser deu dispositius els que van sumar esforços per evitar revifalles dins les 26,93 hectàrees afectades, la majoria massa arbrada. Cap a la tarda, els Bombers de la Generalitat ja van anunciar que donaven per extingit l'incendi.

Els Agents Rurals estan investigant l'origen del foc. Tot i haver delimitat ja el seu punt d'inici, encara no s'ha arribat a una conclusió definitiva. Pels indicis recollits, es descarta que el desencadenant fos una línia elèctrica o la caiguda d'un llamp. Les primeres hipòtesis semblen indicar “una activitat o una acció de l'home”, i s'està investigant si la causa es troba en una negligència involuntària o un error o bé el foc va ser provocat intencionadament.

Si es confirmés la negligència involuntària, ja seria el segon incendi forestal a les comarques gironines que, en poc menys d'una setmana, s'hauria originat d'aquesta manera. Dimarts passat es va haver de combatre el foc a la serra de Coguls de Santa Coloma de Farners, on la causa gira al voltant d'un grup de persones que recollien bruc. A prop d'on duien a terme aquesta activitat es van trobar burilles de cigar a terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia