Successos

Corrupció

Demanaran que s'arxivi el cas contra Gustavo Buesa

L'advocat Carles Monguilod fa un informe en què rebat totes les acusacions que recauen en l'empresari lloretenc

L'advocat Carles Monguilod va avançar ahir que té previst demanar l'arxivament del cas contra l'empresari Gustavo Buesa, propietari de l'empresa de gestió de residus GBI Serveis, en qui recauen sospites sobre una suposada trama d'adjudicacions milionàries, aparentment manegades, a l'Ajuntament de Lloret. El lletrat ja té preparat un informe en què rebat una a una les acusacions que recauen en l'empresari lloretenc.

Entre les irregularitats que sosté la fiscalia anticorrupció hi ha l'adjudicació del servei d'escombraries, que denuncia que es va fer en via d'urgència i sense complir els terminis.

Tot segons la normativa

Segons la base de la defensa que du Monguilod, es van seguir els terminis legalment establerts, fins i tot es van concedir 40 dies d'exposició pública, quan la llei en permetria 26. És cert que el concurs no es va publicar al Diari Oficial de la Unió Europea, però simplement perquè no és obligatori. I, quant a la durada del contracte, es va respectar “escrupolosament la legalitat”.

Sobre les suposades irregularitats en la concessió per a la construcció de la planta de residus, Monguilod defensa que el tràmit va ser transparent i tutelat constantment per la Generalitat, amb la intervenció de diferents funcionaris i sota el control de la Sindicatura de Comptes. A més, tot i que la planta tracta residus de Lloret, l'Ajuntament no intervé en cap moment. Per tant, “desmunta” la pretensió acusatòria que el consistori va influir perquè l'empresa de Buesa s'adjudiqués la planta. A més, segons l'advocat, no és cert que guanyés malgrat ser una oferta més cara, al contrari, uns 900.000 euros més econòmica.

Cap “conseqüència criminal” per la donació a CiU

En l'informe d'una trentena de pàgines que servirà de base jurídica per desmuntar les acusacions, l'advocat Carles Monguilod també fa referència a les donacions que l'empresa de Buesa va fer a CiU per valor de 500.000 euros entre els anys 2007 i 2009. Segons el lletrat, l'empresari sempre ha reconegut aquestes aportacions econòmiques. Però no només això, sinó que van ser degudament incloses en la comptabilitat de les empreses i declarades a Hisenda. I no tan sols ha donat explicacions al jutge i a la policia, sinó que va declarar davant el Parlament de Catalunya fa aproximadament un any. Així mateix, reconeix el préstec que va fer a Unió per valor de 100.000 euros. “Tan sols una interpretació desviada a la realitat pot concloure que tant la donació com el préstec tenen alguna conseqüència criminal”, defensa Carles Monguilod.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia