Successos

Detenen els “lladres del bombí” a Empuriabrava

Un dels dos arrestats té coneixements de fusteria

Els delinqüents van entrar en tres xalets i apartaments

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos lladres que es dedicaven a robar en xalets i apartaments d'Empuriabrava fent servir el mètode del bombí. Els tres robatoris van tenir lloc en tan sols dues setmanes. El primer cas va tenir lloc el 20 de juny, quan els Mossos d'Esquadra van rebre la denúncia dels propietaris d'una segona residència d'Empuriabrava on havien entrat a robar. Els lladres van forçar la porta d'entrada amb el mètode del bombí i se'n van endur un televisor valorat en més de 500 euros.

Pocs dies després, l'1 de juliol, els agents de la comissaria de Roses van rebre una segona denúncia. En aquest cas, dels amos d'un apartament. Els lladres havien fet saltar el bombí de la porta amb l'ajuda d'un bec de lloro o una clau anglesa, i es van emportar un microones i un forn petit.

Cinc dies més tard, els Mossos van rebre una tercera denúncia. Els lladres havien tornat a l'apartament i, un altre cop, n'havien forçat el pany de la porta. En aquest cas, però, no es van endur res de l'interior de l'habitatge.

Dispositiu policial

Després de rebre les denúncies, els Mossos van muntar un dispositiu de vigilància a la urbanització. Gràcies als seguiments i les proves, aquest 19 de juliol passat van aconseguir detenir un dels lladres. I, l'endemà, van arrestar l'altre. Es tracta de dos homes de procedència marroquina, de 37 i 40 anys, veïns de Castelló d'Empúries, a qui s'imputen els robatoris amb força. Un d'ells, a més, té coneixements de fusteria, la qual cosa li facilitava l'accés als habitatges (perquè ja sabia com fer saltar el bombí).

Els detinguts, un d'ells amb antecedents per altres fets delictius, van passar el 21de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Després de prendre'ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.

LA XIFRA

500
euros
val un dels televisors que van sostreure. Els lladres també es van endur un microones i un forn petit.

LA DATA

20.06.16
és el dia
que els Mossos van rebre la denúncia del primer cas, en una segona residència d'Empuriabrava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia