Successos

Seguretat

L'estiu, un repte policial

Platja d'Aro multiplica per 10 la població i la policia local ha de redoblar esforços

Les càmeres de vigilància detecten més de 2.600.000 matrícules al juny

Activen el nou servei de mediació sobre l'oci nocturn

Arriba l'estiu i Platja d'Aro es transforma. El municipi multiplica la població per 10, passant dels 11.000 habitants que hi viuen durant l'any als 120.000 durant l'època estival. Al pic de l'estiu, es poden concentrar a la platja unes quinze mil persones. Tant sols aquest mes de
juny, les càmeres de vigilància han fet més de 2.600.000 lectures de matrícules, 400.000 de les quals són úniques. Aquest fet fa també multiplicar els esforços en tots els àmbits, i, és clar, també el policial. “L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro fa una inversió extraordinària en seguretat durant l'estiu”, assegura el cap de la policia local, David Puertas. De mitjana, es fan unes sis mil hores més de patrullatge. A més de 46 efectius que hi ha durant l'any, l'equip es reforça amb sis interins.

A banda d'evitar furts i robatoris a la zona comercial i del passeig, els esforços policials també se centren en la delinqüència urbana i el control de locals d'oci nocturn. Des que va arrancar l'estiu, la policia local ja ha aixecat 11 actes a locals per alguna irregularitat. La més greu de totes va ser al Freàtic, on un agent de paisà va enxampar un cambrer servint begudes alcohòliques a quatre menors. La sanció que pot recaure al local és de fins a multes que poden arribar a 36.000 euros (fins a 9.000 euros per cada menor). “Platja d'Aro tenia la fama que els menors consumien a les discoteques, i treballem per treure'ns aquesta etiqueta”, assegura el responsable policial.

En aquest àmbit, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha posat en marxa un servei de mediació de l'oci nocturn. Quatre mediadors, amb titulació universitària en dret i amb el postgrau en mediació, treballen per resoldre els conflictes que hi ha entre veïns i locals d'oci. L'equip va començar la feina per Sant Joan, i en els pròxims mesos es veuran els resultats.

Infraccions per incivisme

L'arrencada de l'estiu també ha portat al fet que es produeixin més infraccions sobre l'ordenança de civisme. En total s'han fet 52 denúncies. El 90% són per consum de begudes alcohòliques a la via pública, tant a la platja com al carrer. En aquest sentit, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro va modificar l'ordenança municipal que regulava el consum d'alcohol. La normativa establia que no es podia beure alcohol al carrer entre les onze de la nit i les vuit del mati. Però es trobaven que molts a les nou del vespre feien el botellón, i no se'ls podia sancionar. Ara ja no es pot consumir al carrer en tot el dia.

Sobre alcohol, però en conducció, la policia local ha denunciat 26 conductors, 15 dels quals van superar el límit penal (o sigui, una taxa d'alcohol en sang superior a 0,60 mg/l en aire expirat). També ha denunciat vuit conductors que anaven drogats al volant.

A la via pública, des del juny, s'han aixecat 26 actes per comís de drogues. Bàsicament marihuana, haixix i cocaïna. La patrulla canina fa una feina molt destacada en aquest àmbit, amb una vigilància pels carrers i punts ja habituals de venda de droga; sobretot actuen a la tarda i la matinada. “La feina que fa la patrulla canina és extraordinària, estem molt contents d'en Julek i del que ha aportat al cos de policia”, assegura David Puertas.

Arriba el mes d'agost, el pic més alt de tot l'any en tots els àmbits. Se li gira feina, a la policia local de Castell-Platja d'Aro, però ja ho té tot a punt per superar-ho amb èxit.

36.000
euros
de multa pot arribar a ser la sanció a un bar que va ser enxampat venent alcohol a quatre menors.
6.000
hores
més de patrullatge farà la policia local de Castell-Platja d'Aro amb l'arribada de les vacances d'estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia