Successos

Seguretat

Els Mossos de la Jonquera abaixen persiana a la nit

Ja fa mesos que la Policia Local també tanca de nit per falta de gent i la Policía Nacional cada cop fa més feina

La comissaria dels Mossos de la Jonquera ha decidit abaixar la persiana durant la nit. Així ho van comunicar a mitjans de mes a la Policia Local, que fins llavors desviaven el telèfon al dels Mossos durant les hores nocturnes perquè ja fa mesos que a la Policia Local, per manca d'efectius per cobrir tots els torns, no li va quedar més remei que tancar durant la nit.

En aquest moment, doncs, la població, amb una problemàtica especial de trànsit i seguretat ciutadana, per la condició de població fronterera i la gran mobilitat de vehicles i persones, no té cap patrulla de seguretat ciutadana pròpia. I s'ha tornat a la situació d'abans que s'obrís la reivindicada comissaria dels Mossos: el patrullatge per la població queda a mans dels mossos de la comissaria de Figueres que, durant la nit, tenen una patrulla per a totes les poblacions que depenen de l'ABP.

Aquesta situació ha propiciat que la Policía Nacional, que sí que té un contingent important d'efectius a la població, acabi assumint espontàniament tasques de seguretat ciutadana. Els agents patrullen a peu, contacten amb la població i fan identificacions de gent que troben amb actitud sospitosa. A part, des de fa mesos, la Policía Nacional té a la Jonquera un important contingent de les UIP (unitats d'intervenció policial) destinades a fer els controls contra la delinqüència itinerant, que arran dels atemptats gihadistes a l'Estat francès han agafat més rellevància per garantir la seguretat.

El tancament de la comissaria dels Mossos a la nit arriba precisament quan l'Ajuntament ha iniciat els tràmits per fer la nova comissaria davant dels bombers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia