Successos

trànsit

prostitució

Les prostitutes desafien les sancions i continuen a peu de carretera

A les comarques gironines, una seixantena de meretrius, segons l'últim recompte, paren als vorals sobretot de l'N-II, la C-35, l'N-360 i la C-260

Ni el setge policial a través de l'operació Voral, ni les amenaces de multes a elles i als clients han aconseguit eradicar la prostitució arran de carretera a les comarques gironines. L'últim recompte fet pel Departament d'Interior a principis d'estiu va comptabilitzar una seixantena de meretrius a les carreteres gironines. Continuen, potser un xic més arraconades per evitar el límit dels 50 metres fixat per la llei de carreteres, als vorals de l'N-II, al tram dels 90 km aproximadament que separen Tordera de la Jonquera, on es concentren moltes de les noies a les rotondes d'accés a la població. També continuen a l'N-260, entre Besalú i Llançà: a la C-260 entre Figueres i Roses, i a la C-35 entre Maçanet i Sant Feliu de Buixalleu... Interior assegura que es continuen fent controls policials i que se sancionen prostitutes i clients. Però és evident que la pressió policial no és la mateixa que el 2012, quan es va posar en marxa l'operació Voral, que, segons els resultats que van esgrimir llavors, va fer reduir el nombre de prostitutes gairebé a la meitat. Els Mossos se centren més a perseguir les màfies que exploten les prostitutes, tot i que no deixen de posar multes en casos flagrants. Com també continua fent la policia local de la Jonquera amb l'objectiu d'evitar que, com a mínim, la prostitutes no s'acostin a centres escolars, el centre urbà o punts on poden suposar un risc per al trànsit. Les distraccions que provoquen les noies mig nues a les rotondes han provocat més d'un accident i en una ocasió un camió va acabar bolcat perquè el xòfer va badar mirant les noies. Però les denúncies tenen un llarg recorregut de tramitació i en comptades ocasions s'aconsegueix cobrar les multes. La presència encara de desenes de meretrius a peu de carretera evidencia que els clients, els únics que acaben pagant les multes, han percebut el relaxament policial i han perdut la por de les sancions. I el més evident: que mentre hi hagi demanda, les prostitutes seran a la carretera. Fonts d'Interior de la Generalitat lamenten que en l'última modificació legislativa no s'acabés tipificant la conducta dels clients com a penal, com sí ha fet l'Estat francès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia